Şike iddianamesi açıklanıyor

Dün bazı ayrıntıları basına sızan Şike iddianamesi açıklanıyor. İddianamede "örgüt lideri" olarak Olgun Peker gösterilirken, Aziz Yıldırım da "2 numara" olarak değerlendiriliyor. Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor gibi kulüplerin şike yaptığı da iddia ediliyor.

Şike iddianamesinde adı geçen kulüpler şunlar: Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Manisaspor, Mersin İdmanyurdu, Sivasspor, Giresunspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor.

İddianamede yer alan kulüp başkanları şunlar: Fenarbahçe, Trabzonspor, İstanbul Büyükşehirspor, Manisaspor, Sivasspor ve Giresunspor.

İddianamede yer alan futbolcular: Mehmet Yıldız, Emenike, Ümit Karan, Sezer Öztürk, İbrahim Akın, İskender Alın, Serdar Kulbilge, Mahmut Boz, Sercan Yıldırım, Gökçek Vederson, Korcan Çelikay, Murat Şahin, Mustafa Ulaş Ortakaya.

İddianamede 70 ek delil klasörü yeralıyor. İddianamede teknik takip fotoğrafları da var. İddianamede 2 gizli tanık var. Birisi Olgun Peker ile ilgili ifade verdi, diğeri ise Ergenekon davasında da yer alan gizli tanık. Bu gizli tanık ifadelerinde Aziz Yıldırım ile Sedat Peker'in bağlantılarını anlatıyor.

İddianamede Aziz Yıldırım 6 kez nitelikli dolandırıcılık, 4 kez şike, 3 kez de teşvik ile de suçlanıyor.

Serdar Adalı ve Tayfur Havutçu şikeden, Sadri Şener ile Nevzat Şakar teşvikle suçlanıyor.

Aralarında Emre Belözoğlu, Melih Gökçek, Mahmut Özgener, Sinan Engin, Yılmaz Vural'ın da bulunduğu 83 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.

Eski Giresunspor Başkanı Peker ve Fenerbahçe Başkanı Yıldırım’ın iki ayrı örgüt kurarak şike suçunu işledikleri iddia ediliyor.

Ayrıntılar gelecek...