Kulüplerden Federasyona rest

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 58. maddeye dönük düzenleme girişimlerine kulüpler tepki gösterdi. Genel Kurul’dan maddeye ilişkin değişiklik kararını çıkarmak isteyen Federasyonu sert biçimde eleştiren kulüpler, ısrarcı olunması durumunda Kulüpler Birliği’nden çekileceklerini ilan etti.

Şike davası ile ilgili yasal düzenlemelerin ardından, Federasyondan küme düşmeyi engelleyecek bir düzenleme girişimi geldi. Kulüplerin karşı çıktığı 58. maddeye yönelik düzenleme girişiminde, küme düşme için şikenin sahaya yansıması şartı aranıyor. Maddenin değişiklik yapılmamış halinde, teşebbüs aşamasında kalan şike girişimleri de cezalandırılıyor. 58. maddede değişiklik yapılması Fenerbahçe’yi doğrudan etkileyecek. Bu durumda Fenerbahçe dahil olmak üzere hiçbir takım küme düşmeyecek.

TFF, 26 Ocak’ta yapılacak Genel Kurul’unda 58.maddeyi görüşmeye açmayı planlarken, bu girişime karşı kulüpler ne şekilde tavır alacaklarını ilan etti. Galatasaray internet sitesinde yatığı açıklamada, “TFF, nedeni çok iyi anlaşılan ama dillendirilmeyen bir şekilde, yetkilerini kullanmaktan imtina ederek, kararı, daha önceden senaryosu hazırlanmış bir şekilde, genel kurula devretmektedir” ifadelerini kullandı.

26 Ocak’taki Genel Kurul’da Galatasaray’ı temsil edecek olan Adnan Öztürk’ün Federasyonu eleştiren konuşmasının ardından Galatasaray’ın Kulüpler Birliği’nden çekildiğini ilan etmesi planlanıyor. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener yaptığı açıklamada, "Küme düşme kaldırılırsa Kulüpler Birliği'nden çekilebiliriz" dedi.

Bursaspor yönetimi de yaptığı toplantının ardından yazılı bir açıklama ile değişikliğe karşı olduğunu ifade etti. Açıklamada, "Yönetim Kurulumuz, futbol disiplin talimatı 58. maddedeki değişik yollarla gündeme getirilmek istenen tüm önerilerin oy birliği ile reddi yolunda karar almış, kararımızın ayrıca ve gerekçeleriyle birlikte kamuoyuna ile paylaşılması da benimsenmiştir" ifadelerine yer veren Bursaspor Yönetimi, şike konusunda hiçbir hukuksuzluğa mahal verilmeyeceği kaydedildi. Galatasaray ve Trabzonspor Federasyonu hedef alan açıklamalarından ötürü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

(soL – Haber Merkezi)