Türk-İş'e göre açlık sınırı 726 YTL

Türk-İş'in "Açlık ve Yoksulluk Sınırı" araştırmasına göre Ankara'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı Eylül ayı için 726 YTL.

soL (HABER MERKEZİ) Türk-İş'in "Açlık - Yoksulluk Sınırı" araştırmasına göre, Eylül ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 726 YTL, yoksulluk sınırı 2 bin 366 YTL olarak hesaplandı.

Türk-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 255 YTL olarak belirlediği açlık sınırı verilerinin halkın geçim şartlarını yansıtmadığı ifade edildi.

Türk-İş'in ''Açlık Yoksulluk Sınırı Araştırması''na göre, bir önceki ay 729 YTL 83 YKr olan 4 kişilik ailenin açlık sınırı, eylül ayında 726 YTL 47 YKr olarak hesaplandı. Ankara'da yaşayan 4 kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya göre yüzde 0,46 geriledi.

Ağustos ayında 2 bin 377 YTL 30 YKr çıkan ailenin zorunlu ihtiyaçlarının asgari düzeyde karşılanabilmesi için yapılması gereken toplam harcama tutarı (yoksulluk sınırı) ise Eylül ayında 2 bin 366 YTL 34 YKr olarak hesaplandı.

Açıklamada, peynir, yumurta, ayçiçek yağı, margarin ve balık fiyatlarındaki gerilemenin Eylül ayında mutfak harcamasını bir ölçü de olsa rahatlattığı belirtildi.