'Mustafa Türkel yalnız değil'

Rize Çaykur önünde oturma eyleminin 4'üncü gününü tamamlayan Tekgıda-İş Başkanı Mustafa Türkel'e destek sürüyor.

soL (HABER MERKEZİ) Tekgıda-İş Ege Bölgesi, sendikanın genel başkanı Mustafa Türkel'in 22 Temmuz'da Rize'de Çaykur karşısında başlattığı "Sendikal Haklar ve Özgürlük Nöbeti"ne destek için İzmir'de bir günlük oturma eylemi yaptı. Çaykur çalışanlarının Tekgıda-İş'ten istifa edip Hak-İş'e bağlı Özgıda-İş'e üye olmaları için AKP milletvekilleri, yerel yöneticiler ve Çaykur yetkililerinin uyguladığı baskıyı protesto eden işçilerin eylemine Türk-İş'e bağlı sendikaların Ege Şubeleri ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) da Türkel'in Rize'de başlattığı eylemi desteklediğini bildirdi. Tüm-Bel-Sen'den yapılan yazılı açıklamada "Mustafa Türkel'in nöbeti, sadece onun ve Tekgıda-İş'in sorunu değil, Türkiye'nin işçilerinin, kamu emekçilerinin, gerçekten sendikacılık yapmak isteyen her konfederasyondan sendikacıların sorunudur. Bu yüzden Mustafa Türkel yalnız değildir. İşveren yanlısı sarı sendikacılığa karşı emek ve demokrasinin gerçek sözcüleri olan sendikalarımız ortak cephede mücadele edecektir" denildi.

'Çaykur'un yok olmaması için nöbetteyiz'
Rize Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü karşısında gerçekleştirdiği oturma eyleminin 4'üncü gününde çeşitli kitle örgütleri temsilcilerinin ziyaretleri sırasında konuşan Mustafa Türkel, Tekgıda-İş Sendikası'nın Çaykur'daki örgütlenmesinin sona ermesinin sadece sendikal bir değişim olmayacağını söyledi. Türkel, "Ayağımızın altındaki toprak kaydırılmaya çalışılıyor.

Özelleştirmeciler iş başında, tek geçim kaynağımız olan çayı elimizden almaya çalışıyorlar. Doğu Karadeniz'in tek geçim kaynağı olan çay ve Çaykur'u yok etmeye çalışıyorlar. Buna göz yummamızı Çaykur'un yok olmasını izlememizi istiyorlar. Biz çayın, Çaykur'un yok olmaması için nöbet tutuyoruz" diye konuştu.

Öte yandan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin de bugün Rize'ye gelerek Türkel'in oturma eylemine destek olması bekleniyor.