Liman işçileri'nin sendikalaşma mücadelesi

Kumport ve Marport işçileri, Liman-iş sendikasında örgütlenmeleri nedeniyle işten çıkarılan 57 arkadaşlarının işe geri alınmaları için mücadele başlattı. Liman-iş sendikası dün basına bir açıklama yaparak kamuoyuna destek çağrısında bulundu.

soL (HABER MERKEZİ) Kumport ve Marport limanlarında çalışan toplam 57 işçinin sendikal örgütlenme haklarını kullandıkları için patron tarafından işten çıkarıldıklarını belirten Liman-iş sendikası, işten atılan işçiler işe alınana dek mücadelelerini sürdükmekte kararlı olduklarını belirtti.

İstanbul Büyükçekmece'de bulunan Arser İş Makinaları Servis ve Ticaret A.Ş., limanlarındaki toplam 402 işçinin Liman-iş'e üye olmasının ardından, önceki gün işçilerin sözleşmelerini tazminatsız olarak feshettiğini bildirdi. Sabah işyeri önünde toplanan ve işten atılan arkadaşlarının geri alınmalarını talep eden işçiler patron tarafından jandarma zoruyla engellemeye çalışıldı. Ancak, olay yerine gelen jandarma suç bulunmadığını ifade ederek müdahalede bulunmadı.

Gelişmeler nedeniyle Liman-iş tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Anayasal bir hak olan sendikal örgütlenme hakkını kullanan işçilerimizin derhal işe alınmaları gerekmektedir. Sınıf dayanışmasının çok önemli olduğu bu dönemde duyarlı kamuoyunu, sendikalarımızı, demokratik kitle örgütlerini liman işçilerinin haklı mücadelesini desteklemeye çağırıyoruz."