Eğitim-Sen: 'AKP bu cadı avını derhal durdurulmalıdır'

Polisin, bugün sabah erken saatlerde Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde çok sayıda adrese baskın düzenleyerek yüzlerce insanı gözaltına almasına tepki gösteren Eğitim-Sen, “Bu cadı avı derhal durdurulmalıdır” dedi.

Eğitim-Sen Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, AKP’nin Türkiye`nin dört bir yanında ilan ettiği olağanüstü hal uygulamasına devam ettiğine dikkat çekildi. Evlere yapılan baskınların, göz altıların yanı sıra "#duranadam" ve "#durankadın" duyurularıyla yaygınlaşan pasif direniş biçimlerine de saldırıların olduğunu kaydeden Eğitim-Sen, hükümete seslenerek “Yüz binlerce insanı gözaltına alabileceğinizi mi sanıyorsunuz? “diye sordu.

Söz konusu baskın ve göz altıların Türkiye halkının günlerdir süren ortak mücadelesini bölemeyeceğini vurgulayan Eğitim-Sen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yıllar içinde adım adım yaratılan korku imparatorluğunun, meydanlara mühürlenen mücadele kararlılığıyla ve direnişin mizahından yükselen kahkahalarla tam ortasından yarıldığı bir dönemde AKP, artık kimseyi yalnızlaştıramayacağını ve "marjinalleştiremeyeceğini" aklının bir yerine kazımalıdır! Unutulmamalıdır ki asıl baskı, sindirme ve yok etme gibi faşizan tekniklerin üzerine iktidarını kurumsallaştıranlar "MARJİNAL"dir. Çünkü bu tahakküm biçiminin adı FAŞİZMDİR!

Eğitim Sen olarak cadı avına başlayan, daha yitirilen canların ve binlerce yaralının hesabını vermeyen polisin müdahale gücünü daha da artıracağını söyleyen AKP`yi bir kez daha uyarıyoruz! Gözaltılar derhal durdurulmalıdır! Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır! Eğer bir hesap sorulacaksa, bu hesap devlet terörü sonucu yitirilen canların ve binlerce yaralının hesabı olacaktır. “

(soL- Haber Merkezi)