Devrimci Eğitim Şurası ertelendi

Devrimci Eğitim Şurası Danışma Kurulu, "Şura örgütlenmesinin yaygınlaşması ve yoğunlaşmasını gözeterek" şuranın ertelenmesine karar verdi.

Devrimci Eğitim Şurası Danışma Kurulu bir açıklama yaparak 3 Nisan'da yapılması planlanan şuranın ertelendiğini duyurdu.

Açıklamada "Devrimci Eğitim Şurası’nın şu ana kadar gerçekleşen yerel toplantıları, gördüğü ilgi ve önerilen konu başlıklarının zenginliği bakımından Şura’nın kapsamının genişletilmesi ve niteliğinin artırılmasını bir zorunluluk haline getirdi. AKP’nin güncel saldırılarının en önemli dayanaklarından biri olan gericilik, AKP’ye karşı uzun soluklu mücadelede Şura’ya olağanüstü bir önem kazandırıyor. Bu nedenle Şura örgütlenmesinin yaygınlaşması ve yoğunlaşmasını gözeterek Devrimci Eğitim Şurası Danışma Kurulu olarak Şura’nın ertelenmesine karar vermiş bulunuyoruz" denildi.

Karar doğrultusunda 3 Nisan tarihinde Devrimci Eğitim Şurası Danışma Kurul ve yerel temsilcileri bir araya gelerek Şura takviminin yeniden oluşturulması ve Şura programının mücadele başlıklarını kapsayacak şekilde genişletilmesini değerlendirecekler.

(soL - Haber Merkezi)