ÇOMÜ’de 36 taşeron işçi işten çıkarıldı

Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nde, hukuka aykırı biçimde taşeron işçi çalıştıran rektörlük 36 taşeron işçinin işine son verdi.

Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) rektörlüğü Sosyal İş Sendikası üyesi 36 taşeron işçiyi işten çıkardı. Bunun üzerine açıklama yapan Sosyal İş Sendikası 27 Ocak’ta işe iade davası açacağını açıkladı.

İşten atılmaların ardından bir basın açıklaması yapan Sosyal İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu, sendikalarının ÇOMÜ’deki taşeron ilişkileri üzerine yaptığı başvuru sonucunda iş sözleşmelerinin muvazaalı yani hukuka aykırı olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Müfettiş raporlarında yapılan bu tespite üniversitenin itiraz ettiğini ve sürecin uzatıldığını vurgulayan Sosyal İş Sendikası, bununla da yetinmeyen üniversite rektörlüğünün, 30 Aralık 2011 tarihinde yaptığı “işçi çıkarmayacağım, aksine daha fazla işçi alacağım” sözünde durmadığını ve sendika üyesi 36 taşeron işçinin işten çıkarıldığını kaydetti.

ÇOMÜ Rektörlüğünün verdiği sözü tutmadığını ve kışın ortasında 36 işçiyi işten çıkarttığını belirten açıklamada sendika, işçiler işe dönene kadar fiili ve hukuki mücadelenin süreceğini ve bu kapsamda 27 Ocak günü, işten çıkarılan işçiler için işe iade davası açacağını duyurdu.

(soL - Haber Merkezi)