"Birileri 'Amiral Battı' oynuyor"

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Dünya Barış Günü'nde yaptığı açıklamayla 'savaşı ortaya çıkaran uluslararası ve ulus içi sistemler bütününe karşı taraf olmaya' çağırdı.

soL (HABER MERKEZİ) TMMOB Peyzaj Mimarları Odası, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada, barış için "el ele verip savaşmaya" çağırdı. "El ele verip savaşalım!" başlıklı açıklamada, "açıklamamızın başlığı samimi bir çağrı olarak okunmalıdır. Elbette okuyanların da bildiği gibi, elimize top, tüfek, silah almaktan bahsetmiyoruz. Yan yana gelmekten, taraf olmaktan, insanlığın gelecek güzel günlerini planlamaktan ve onun mücadelesini vermekten bahsediyoruz. Savaşı ortaya çıkaran uluslararası ve ulus içi sistemler bütününe karşı, taraf olmaya çağırıyoruz" denildi.

"Bu sistem, irrasyoneldir"
ABD savaş gemilerinin Boğazlar'dan "egemenlik haklarımızı bombalayarak" geçmesinin ve bunun ardından Rusya'nın verdiği notaların ve kısmi ambargonun hatırlatıldığı açıklamada, "Birileri 'Amiral Battı' oynuyor. Batan, ülkemiz ve bölge halkları değil mi?" diye soruldu.

Irak'ta dökülen kanın ardından sıranın İran'a geldiği belirtilerek, "bir gün bize de sıranın gelmeyeceğinin garantisini verebilen var mı aranızda" denilen açıklamada, "bir avuç insanın çıkarlarını, milyonlarca insanın çıkarlarının üzerine koyan bu sistem irrasyoneldir" ifadesine yer verildi.