ATV önünde oturma eylemi

Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan Sadık İpekçi Pazartesi günü ATV ve Sabah tesisleri önünde çalışanlarla dayanışmak için oturma eylemi yapacak.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ATV işyerinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerini, Sabah'ta ise yetki sürecini sürdürmeye kararlı olduklarını bildirdi.
TGS Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, toplu sözleşme sürecindeki ATV'de yönetimin sendika üyelerine baskı yaptığı ve işten atma tehdidinde bulunduğu belirtildi.

TGS'nin ATV çalışanlarının önerileri doğrultusunda toplu iş sözleşmesi taslağını hazırlayarak, işvereni görüşmeye çağırdığı belirtilerek şöyle denildi:

"Bugüne kadar bizimle 4 kez masada görüşen ve bazı maddelerde anlaşma sağlayan ATV yönetimi, geldiğimiz noktada, bazı çalışanları da kendi yanına çekerek üyelerimize baskı yapma eğilimine girmiş, işten çıkarma tehdidinde bulunmaya başlamıştır."

Açıklamada, sendikal mücadele sürecinde "iftira, karalama ve çamur atma" çabalarının hep olduğu ifade edilerek, TGS'nin her kademedeki yöneticisinin, ATV ve Sabah Gazetesi sürecinin içinde olduğu ve toplu iş sözleşmesi görüşmelerine bizzat katıldığı bildirildi.

"Meslek onuruna ve sendikal örgütlülüğe sahip çık"
Sendika olarak ATV'de toplu iş sözleşmesi görüşmelerini ve Sabah'ta yetki sürecini sürdürmeye kararlı olduklarını ifade eden açıklamada "ATV ve Sabah yöneticilerini bu süreçte bir kez daha sağduyulu olmaya, çağdaş çalışma yaşamının süreçlerini yerine getirmeye davet ediyoruz. TGS Yönetim Kurulu olarak, bir kez daha başta ATV ve Sabah çalışanları olmak üzere tüm basın çalışanlarını meslek onuruna ve sendikal örgütlülüğe sahip çıkmaya çağırıyoruz" denildi.

Açıklamada, TGS Genel Başkanı Ercan Sadık İpekçi'nin, ATV ve Sabah çalışanlarının desteğiyle 11 Ağustos Pazartesi günü saat 11.00'de Balmumcu'daki ATV ve Sabah tesisleri önünde çalışanlarla dayanışma amacıyla oturma eylemi başlatacağı bildirildi.