Yoldaşları Yaman'ı sonsuzluğa uğurladı

Türkiye Komünist Partisi Avcılar İlçe Örgütü üyesi olan Yılmaz Yaman, uzun zaman önce yakalanmış olduğu hastalıkla mücadele ederken 8 Nisan'da aramızdan ayrıldı. Yılmaz Yaman'ı dün Avcılar İlçe Mezarlığı'nda yakınları, dostları ve yoldaşları sonsuzluğa uğurladı.

1945 doğumlu Yılmaz Yaman gençlik yıllarından itibaren sosyalist mücadelenin içinde olmuş, ''devrim gerçekleşecekse bu parti öncülüğünde olacak'' inancıyla 2002 yılında Türkiye Komünist Partisi saflarına katılarak mücadeleye devam etmiştir. Uzun bir süredir akciğerlerindeki bir hastalıkla mücadele eden Yaman, 8 Nisan Cumartesi günü hayata gözlerini yumdu.

Cenazesi dün kaldırılan Yaman'ı dostları, yoldaşları ve sevenleri yalnız bırakmazken, mezarı başında TKP İstanbul İl Komitesi üyesi Yaşar Çelik kısa bir konuşma yaptı. Çelik konuşmasında şunları kaydetti: "Yılmaz yoldaşımız ağabeyimiz, devrimci, komünist bir insandı. O ömrünü eşitlik, özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde geçirdi. İddiası olan insanlar biyolojik olarak ölseler de inanç ve iddialarıyla hep aramızda yaşayacaklar. Yılmaz ağabey yoldaşımız şimdi aramızda olsaydı kalbi partiyle 1 Mayıs'ta, seçimlerde boyun eğmeyenlerle birlikte atacaktı. Onu sonsuzluğa kıpkızıl karanfil ve kıpkızıl öpücüklerle uğurluyoruz."

Çelik'in ardından Yılmaz Yaman'ın kardeşi ve aynı zamanda yoldaşı olan Hikmet Yaman da, ağabeyiyle hem kardeş, hem iyi bir dost ve yoldaş olarak yaşadıklarını, öyle de ayrıldıklarını belirtirken, şahsı ve ailesi adına onu son yolculuğunda yalnız bırakmayan dostları ve yoldaşlarına teşekkür etti.

(soL - İstanbul)