TKP: Mücadele eden kazanır!

Türkiye Komünist Partisi bir açıklama yaparak metrobüs zamlarının geri aldırılmasının İstanbul halkının kazanımı olduğunu söyledi.

Türkiye Komünist Partisi istanbul il Örgütü bir açıklama yaparak zamların geri alınmasının İstanbul halkının kazanımı olduğu belirtildi. Açıklamada "İstanbul halkının AKP’ye ve onun zihniyetine karşı mücadele etmesi için birden fazla sebep vardır" denildi.

TKP tarafından "Mücadele Eden Kazanır!" başlıklı açıklamada "AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi kamu hizmetlerinden o kadar kolay rant elde edemeyeceğini görmüş bulunmaktadır. Yapıldığı ilk günden itibaren halkın tepkisi ile karşılaşan, belediye meclis üyeleri tarafından bile haksız bulunan ve belediyenin borçlarını kapatmak için yapıldığı aleni olan ulaşım zamları durdurulmuştur. Yürütmenin durdurulması yetmez. Şimdi sıra bir daha zam yapılmamasını sağlamak ve Kadir Topbaş’ın ulaşım zamları üzerinden elde edemediğini başka yerlerden çıkarmasını engellemektir. Diğer kamu hizmetleri kalemlerine yapılması muhtemel zamlar bu çerçeveden değerlendirilmelidir.İstanbul halkının AKP’ye ve onun zihniyetine karşı mücadele etmesi için birden fazla sebep vardır" ifadeleri kullanıldı.

Emekçilerin mücadeleye çağrıldığı basın açıklamasının devamı şu şekilde:

"Düşünün: Bugün Tekel işçisinin en temel haklarına ve emeğine gözünü diken bir zihniyet, işçinin, emekçinin, köylünün, öğrencinin tüm yaşamsal haklarına da paraya çevrilmesi gereken bir nesne olarak bakacaktır. Dolayısıyla Tekel işçilerinin örneğinde olduğu gibi tüm bu başlıklarda mücadele etmek çok meşru ve doğrudur.

"Türkiye Komünist Partisi tam da bunu yapmaya çalışmaktadır. Zamların ilan edildiği günden itibaren tavrını ortaya koyan TKP, İstanbul’un dört bir köşesinde ulaşım zamlarına karşı tepkilerin örgütlenmesi için ön ayak olmuştur. “Koyun değil halkız” söylemi İstanbul halkının sesi olarak Kadir Topbaş’ın planlarını suya düşürmüştür.

"Sıkışınca hakaret eden, haksızlığını baskı ile örtmeye çalışan, planları suya düşünce eli ayağına dolaşıp saldırganlaşan AKP, bu örnekte de kendisinden bekleneni yapmış ve ulaşım zamlarını protesto eden üniversite öğrencilerine üniversiteleri de dahil olmak üzere soruşturmalar açılması için bayağı uğraşmıştır. Oğulları gemicikleri yüzdüren AKP’lilerin, hakkını arayan öğrencileri metrobüs hırsızlığı ile suçlamaları da Türkiye tarihine geçecektir.

"Tüm bunlardan hareketle, AKP’ye karşı meşru ve haklı mücadelenin büyütülmesi gerekmektedir. İlk fırsatta ulaşım zamlarını farklı şekillerde de olsa gündeme getirme girişimleri ve bu olmazsa başta doğalgaz olmak üzere halkın temel ihtiyaçlarına zamların peşpeşe geleceği beklenmelidir.

"Türkiye Komünist Partisi, bütün emekçileri uyanık olmaya ve mücadele etmeye çağırmaktadır."
(soL - Haber Merkezi)