Sol Cephe Bursa Meclisi yola çıktı

Sol Cephe Bursa Meclisi Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen oturumla yola çıktı.

(soL - Bursa) 4 Ocak Cumartesi günü tarihi Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Sol Cephe Bursa Meclisi kuruluşu divan üyeliklerini Bursa Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Akça, eğitimci İnci Gül ve avukat Zeynep Aydın’ın yaptığı oturumla yola çıktı.

Sol Cephe imzacılarından olan akademisyen Can Ulusoy yaptığı açılış konuşmasında, kuruculuğun en devrimci ve solcu vazife olduğunu, ve kurucu olmayan hiçbir gücün yıkıcılık da yapamayacağını söyledi. Sol Cephe Bursa Meclisi kurularak tarihsel vazife üstlenildiğini, dünya sosyalistleri ve yurtseverlerinin iktidara gelebilmeleri için en önemli zamanların iktidar bloğunun parçalanmaya başladığı dönemler olduğunu vurgulayan Ulusoy, konuşmasında Haziran Direnişi’nde verilen şehitler ve aileleri için en güzel sözün örgütlenmek olduğunu aktardı.

Divan sözcüsü, Ali Akça emperyalizm, kapitalizm ve AKP faşizmine karşı, hiçbir solcuyu ayırmadan Sol Cephe’nin dört temel ilkesini içselleştirmiş ve mücadele etmeye hazır olan herkesi Sol Cephe’de görmek istediğini ve Sol Cephe’nin bunun için en uygun platform olduğunu söyledi. Konuşmasını Osmanlı’dan günümüz Türkiye’sine kadar aydınlanma, özgürlük ve devrim mücadelesi veren tüm şehitleri için saygı duruşuna davet ederek sonlandırdı.

Sol Cephe serüveninin anlatıldığı görselin de yer aldığı toplantıda birçok katılımcı söz alarak konuşmalar yaptı. Ortak vurgu Sol Cephe’nin yerelde Bursa, genelde de Türkiye için umut kaynağı olduğu yönündeydi. Cephenin, Haziran Direnişi ile ayağa kalkmış örgütsüz halkın öncü gücü olacağına olan inanç dile getirildi.

Yapılan konuşmaların ardından 21 kişilik Yürütme Kurulu ve ilk toplantıya kadar geçici sekreterya olarak Divan Kurulu seçildi.

Sol Cephe Bursa Meclisi Yürütme Kurulu listesi şu şekilde:

1-Ali Akça
2-Çetin Tor
3-Ozan Ulusoy
4-Okan Okumuş
5-Murat Barın
6-İnci Gül
7-Ahmet Nurhak Erbay
8-Can Ulusoy
9-Eylem Yentürk
10-Salih Çam
11-Sinem Göler
12-Atakan Arar
13-Günce Güneytepe
14-Uğur Eker
15-Nezih Bamyacı
16-Fatih Söylemez
17-Semih Özer
18-Ecevit Uzun
19-Dane Bilgici
20-Yıldız Yeeşiltaş
21-Arif Demirci