Komünist Parti: Cemaat'ten değil, emekçilerden kork, diktatör!

Komünist Parti, çok sayıda polisin tutuklanmasıyla sonuçlanan Cemaat operasyonuna dair bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Cemaat'in yasadışı bir örgüt olduğunu vurgu yapılırken, AKP ile bu örgütün 12 yıl boyunca beraber suç işledikleri belirtildi.

(soL - Haber Merkezi) Komünist Parti Merkez Komitesi tarafından yapılan "Suç ortağından değil, emekçi halktan kork, diktatör!" başlıklı açıklama şöyle:

"22 Temmuz’dan bu yana AKP, “cemaat karşıtı” bir operasyona girişmiş durumda. Operasyonlarla kurulan AKP rejimi, yine bir operasyonla sağlamlaştırılmaya çalışılıyor. Emniyet ayağı süren operasyonun, başta yargı olmak üzere başka alanlara sıçramasına kesin gözüyle bakılıyor.

Cemaat olarak bilinen yapılanma, yıllar yılı bürokrasinin her kademesinde yuvalanmış, ABD’den icazetli yasadışı bir örgüttür. Ancak unutulmamalıdır ki, bu illegal yapılanma, yakın zamana kadar AKP’nin en yakın müttefiki olagelmiştir.

AKP’nin bugünkü siyasi gücüne kavuşmasında büyük payı olan, düzmece Ergenekon, Balyoz, KCK ve Devrimci Karargah operasyonlarının zeminini hazırlayan ve bu operasyonları yürüten, cemaat denilen bu illegal yapılanmadır.

Bugün cemaatçi polis, cemaatçi yargıç, cemaatçi vekil, cemaat okulu, cemaat dershanesi, cemaat medyası diye AKP tarafından karşıya alınanlar, 12 yıllık iktidarı süresince AKP lehine çalışmış, düne kadar AKP’den ayrı düşünülemeyecek kişi ve kurumlardır. “Cemaatin her istediğini yaptık, ne istedilerse verdik” diyen de, şimdi “paralel yapı”ya savaş ilan eden de Erdoğan’ın kendisidir.

AKP’nin ikiyüzlülüğünün aynısı cemaat için de geçerlidir. Erdoğan'ın ve AKP'nin hırsızlığı, halk düşmanlığı, işbirlikçiliği, 17 Aralık’ta ortaya çıkmış gerçekler değildir. AKP’nin hırsızlıklarında ve halka karşı işlediği suçlarda cemaatin de sorumluluğu vardır.

Bu nedenle, geçtiğimiz yıllara bakılarak cemaatin ve AKP’nin günahlarını ayrıştırmaya çalışmak, boşa kürek sallamaktır. Ülkenin ilerici birikimine yapılan saldırılarda, halk düşmanlığında bu yapılar suç ortağıdır. Biri ne kadar gayrimeşru ise diğeri de o kadar gayrimeşrudur.

AKP’nin 22 Temmuz operasyonu, devlet yapılanmasında girişilen bir tekelleşme, bir temizlik operasyonudur.

22 Temmuz operasyonu, cemaatin kontrol ettiği maddi ve siyasi kaynakları AKP’nin tekeline alma operasyonudur.

22 Temmuz operasyonu, AKP ile yeniden kol kola girme ihtimali çok yüksek olan cemaati ıslah etme operasyonudur.

22 Temmuz operasyonu, AKP’nin operasyonlarla kurulan rejimini sağlamlaştırma operasyonudur.

22 Temmuz operasyonu, halka karşı işlenecek yeni ve daha büyük suçlara hazırlık operasyonudur.

22 Temmuz operasyonu, cumhurbaşkanlığı seçimleri arifesinde güç gösterisi, cemaatin yeni ortağı olmaya heveslenenlere “büyük ortak benim” mesajıdır.

Ancak yağma yok! Diktatör, suç ortağı olan ABD’nin imamıyla birlikte halka hesap verecek.

İşte bu yüzden diyoruz ki: Suç ortağından değil, emekçi halktan kork, diktatör!"