Çorlu'da 'hükümet istifa' eylemi

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde Türkiye Komünist Partisi Çorlu İlçe Örgütü’nün çağrısıyla yan yana gelen Çorlu’lular “Cemaat değil halk istiyor, hükümet istifa” diyerek yan yana geldi. Eyleme CHP Gençlik Kolları da destek verdi.

soL - M. Birtan Altan

Gün içerisinde bakanların yolsuzluk dolayısıyla istifalarını sunmalarının ve başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da yolsuzluk olaylarında işaret edilmesinden sonra, akşam saatlerinde Türkiye Komünist Partisi’nin çağrısı ile sokağa çıkan Çorlu’lular, Çorlu Atatürk Meydanı’nda hükümeti protesto etti. Saat 20.00’de başlayan eylem, basın açıklaması okunduktan sonra sonlandırıldı. Eyleme CHP Gençlik Kolları da destek verdi.

Haziran ayında sokağa dökülen yurttaşlara, işçilere, işsizlere, öğrencilere, emeklilere ve kadınlara yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:

“Halkımıza çağrımızdır!

Tüm ilerici, yurtsever, halkçı güçler… Haziran ayında “hükümet istifa” diye sokağa dökülenler… “Yolsuzluk da, yoksulluk da istemiyoruz” diyenler… İşçiler, işsizler, öğrenciler, emekliler, aydınlar…

Günlerdir olup bitenler sermaye düzeninin bütün kirli oyunlarını ve yolsuzluklarını gözler önüne sermiştir. Bu düzen sadece bununla kalmayıp savaş kışkırtıcı ve işbirlikçi dış politikası, ülkeyi karanlığa boğan gerici ittifakı, cemaat örgütlenmeleri ile bir bütündür. Bu bütünlük bugün bir kriz içerisindedir.

11 yıldır iktidarda olan AKP iktidarı ve işbirlikçileri, bir yandan emekçi halkımızın sırtından geçinip ceplerini doldururlarken bir yandan savaş kışkırtıcısı dış politikalardan bir adım geri durmadan halkları birbirine düşürmeye çalıştılar.

Yeter artık! Bu hükümetin tek bir gün daha işbaşında olması insanlığa hakarettir, onurumuzun ayaklar altına alınmasıdır. AKP’nin tek bir gün daha ülkeyi yönetme meşruiyeti kalmamıştır ve derhal istifa etmelidir.

ABD ya da Avrupalı güçler istedi diye değil, halk istedi diye gitmeli bu hükümet.

Giderken de Amerikancı, gerici, karanlık, her şeyi zenginlere yontan zihniyeti de beraberinde götürmeli.

Haziran direnişinde sokağa çıkan emekçi halk üzerine giydirilmek istenen deli gömleğini yırtıp atmış ve işbirlikçi, gerici, piyasacı hükümete gereken cevabı vermiştir. AKP’nin sonunu hazırlayan Türkiye emekçi halkının kararlılığı, iradesi, mücadelesi ve yeni bir Türkiye’ye olan özlemidir. Halkımız hazirandaki başarısına sahip çıkmalı ve sesini ‘’Hükümet İstifa’’ diyerek yükseltmelidir.

Yıllardır emekçi halkın yaşamını karanlığa çeviren AKP derhal istifa etmelidir.”