"Boyun eğmeyenler, 1 Mayıs sizlerindir"

TKP tarafından 1 Mayıs konusunda yapılan açıklamada, TKP'nin her yıl "tek ve birleşik 1 Mayıs" talebini dile getirdiği, bu yıl bu çağrının karşılık bulmaması durumunda bölgesel merkezlerde 1 Mayıs'ı gerçek anlamına kavuşturmak için çaba harcayacak güçlerin yanında olunacağı belirtildi.

Türkiye Komünist Partisi Genel Merkez yaptığı açıklamada, "Emek düşmanı gerici iktidara boyun eğmeyenler: 1 Mayıs sizlerindir" dedi.

Açıklamada, "1 Mayıs, sermaye iktidarının saldırılarına direnen işçilerin aklını, bilgisini, yaşamını emekçilerin kurtuluşu için harekete geçiren aydınların hile ve zorbalıkla gelecekleri teslim alınmak istenen öğrencilerin kısaca bu ülkenin BOYUN EĞMEYEN insanlarının bayramıdır" denildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu bayram ne AKP'nin 'ileri demokrasi' palavralarıyla, ne 'ana muhalefet'in işçi sınıfını yatıştırmak için kullandığı ikiyüzlü yöntemlerle, ne de sendikal bürokrasinin küçük hesaplarıyla gölgelenebilir.

İşçi kitleleri, devrimci siyasal güçler ve dürüst sendikacılar geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da 1 Mayıs'ı patronlarla işçiler arasındaki uzlaşma kültürünü yansıtan bir panayır olmaktan çıkaracaklardır. 1 Mayıs'ta patronların, patron sözcülerinin yeri yoktur.*

Onca zorlu mücadeleden sonra kitlesel mitinge açılan Taksim'in, bu yıl tüm Türkiye'de tek kutlama alanı olarak belirlenmesinin, Taksim meydanında birleşik tek ses vermenin önemine dikkat çekilen açıklama şöyle denildi:

"Türkiye Komünist Partisi, her yıl 'tek ve birleşik 1 Mayıs' talebini dile getirmekte, her yıl başka bazı güçlerle birlikte bunu yaşama geçirmek için yalnızca İstanbul çağrısı yapmaktadır. Ancak buna karşın, Türkiye'de bir bölümü oldukça etkisiz sayısız 1 Mayıs kutlaması yapılmaya devam edilmektedir.

Türkiye Komünist Partisi "tek ve birleşik 1 Mayıs" konusunda sendikal ve siyasal yapılara çağrısını yinelerken, bu çağrının karşılığı olmaması durumunda, belli bölgesel merkezlerde 1 Mayıs'ı gerçek anlamına kavuşturmak için çaba harcayacak güçlerin yanında olacaktır.

Boyun eğmeyen işçi ve emekçiler, hakkını arayan öğrenciler, emeğe güç katan aydınlar Türkiye Komünist Partisi saflarında 1 Mayıs'ta alanlara eşitlik ve özgürlüğün bayrağını taşıyacaklardır."

(soL-Haber Merkezi)