soL'da seçim ortaklaşmaları

Haftalık soL dergisinin bu sayıdaki kapak konusu &quotsolda seçim işbirliği&quot.

Haftalık soL dergisi, 29 Mart se&ccedilimleri dolayısıyla, solun birlikte hareket etmesi y&oumln&uumlndeki &ccedilalışmaları, ağırlıklı bir temsiliyet d&uumlzeyinde kamuoyuna duyurulan ortak deklarasyonu ve s&uumlrecin ka&ccedilınılmaz sorunlarını değerlendiriyor kapak dosyasında.

1994'ten bu yana yaşanan se&ccedilimlerde, soldaki farklı yapılanmalar arasındaki bir araya gelişlerin anımsatıldığı giriş yazısını, TKP MK &Uumlyesi Mehmet Kuzulugil'in, &oumln&uumlm&uumlzdeki se&ccedilime ilişkin, bir&ccedilok parti ve &oumlrg&uumlt tarafından &quotortak aday&quot &uumlzerinde anlaşıldığının duyurulduğu basın toplantısına kadar ge&ccedilen s&uumlreci ve bundan sonrasının muhtemel gelişmelerini ele alan yazısı izliyor. TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan'la yapılan g&oumlr&uumlşme de, aynı deklarasyonu, y&oumlneltilen eleştirileri de yanıtlayarak a&ccedilımlıyor, yarattığı etkilere değiniyor.

AKP h&uumlk&uumlmetinin, yerel se&ccedilim hesabıyla, yaşanan ekonomik krizi &oumlteleme, ulaştığı boyutu g&oumlzlerden gizleme &ccedilabalarına ilişkin analiz yazısı, Ergun &ccedilağlayan imzalı.

Dergi, Aralık 2008'de yayınlanan belgelerin, ABD emperyalizminin &quotdiplomatik entrika, kirli savaş, a&ccedilım katliam&quotcı y&uumlz&uumln&uuml bir kez daha g&oumlzler &oumln&uumlne sermesini de işliyor.

&quot2008 Yılında Sol&quot&nbsp dosyası, &quotT&uumlrkiye Devrimi'ni yakınlaştırabildik mi?&quot sorusuna aranan yanıtla ve genel bir m&uumlcadele perspektifinin tutamaklarını sunmakla a&ccedilılıyor. Aynı kapsamda, orta sayfaların konuğu da, &quotT&uumlrkiye solu&quot oluyor. Sol partilerin ge&ccediltiğimiz yıl i&ccedilinde T&uumlrkiye'nin &oumlne &ccedilıkan siyasi d&oumlneme&ccedillerinde aldıkları tavırların d&oumlk&uumlm&uuml yapılıyor.

İstanbul'u uğradığı &quotkentsel d&oumln&uumlş&uumlm&quot yağmasından Kadık&oumly yakasının aldığı pay, Corner Otel &oumlrneğiyle sergileniyor.

Derginin ge&ccedilen haftaki sayısında yer alan, Kaan Arslanoğlu'nun Ergin Yıldızoğlu ile yaptığı r&oumlportajın &quotsanat, k&uumllt&uumlr ve egemen ideoloji&quot konusunda yoğunlaşan devamı da bu sayıda okunabilir.

Filistin lideri Mahmud Abbas'ın, işbirlik&ccedili bir hain olarak nitelendirilmesine yol a&ccedilan portresi, İsrail'in Gazze'ye saldırısı s&uumlrecinde aldığı tavır vesilesiyle geniş&ccedile aktarılıyor. İsrail'in vandallığı karşısında eli kolu bağlı seyirci konumunda kalan &uumllke ve kurumların teşhiri de, Gazze katliamının dergiye yansımalarından.

Bu hafta Cemal S&uumlreya &quotsolabakıyor&quot. Fatih Yaşlı'nın &quotHayatın Olumlanması Olarak Felsefe: Nietzsche ve Marx&quot kitabı &quotOkumaca-Dinlemece&quot sayfasında. İkinci bir kitap, daha doğrusu yazar değerlendirmesi de, Ş&uumlkran Yiğit'in yapıtlarını konu edinen Kemal Okuyan'ın k&oumlşesinde.

soL'un arka kapağı, TKP, &OumlDP, EMEP, DTP gibi partilerin ve Halkevleri gibi oluşumların da aralarında bulunduğu &ccedilok sayıda siyasi yapının se&ccedilimlere y&oumlnelik &ccediler&ccedileve metnine, &quotBiz Varız!&quot deklarasyonuna ayrılmış.