İHA'nın fotoğraflarını devletten alıp, özel haber diye yayınladılar...

Muhsin Yazıcıoğlu’nun seçim gezisini takip ederken helikopter kazasında hayatını kaybeden İHA muhabiri İsmail Güneş’in fotoğrafları Cihan Haber Ajansı (CİHAN) tarafından özel haber yapıldı. Muhabirlerinin fotoğrafının CİHAN tarafından özel haber yapılmasına tepki gösteren İHA durumu 'ahlaksızlık' olarak tanımladı.

Cihan Haber Ajansı’nın özel haber olarak yaptığı ‘Muhsin Yazıcıoğlu’nun son fotoğrafı’ haberinin ardından medyada büyük tartışma çıktı. Helikopter kazasında hayatını kaybeden İHA muhabiri İsmail Güneş’in fotoğraf makinesine el konulurken, makine iade edildiğinde ise fotoğraflar silinmişti. Güneş’in olay günü çektiği bu fotoğraflar bugün Cihan Haber Ajansı tarafından servis edilince İhlas Haber Ajansı duruma ‘Medyada ahlak bu mu’ diyerek tepki gösterdi.

Fotoğrafları CİHAN'a kim servis etti?
Helikopter kazasında hayatını kaybeden İHA muhabiri İsmail Güneş’in çektiği son fotoğrafların bugün CİHAN Haber Ajansı imzasıyla ve özel haberiyle servis edilmesine İhlas Haber Ajansı büyük tepki gösterdi. Muhabirleri İsmail'in cesedine ulaşıldığı gün yetkililerce el konulan kamera ve fotoğraf makinesinin uzunca süre ajanslarına iade edilmediğini belirten İHA açıklamasında, “Makine iade edildiğinde ise içerisindeki görüntüler ve fotoğraflar silinmiş hafıza kartları da alınmış bir vaziyetteydi. Cihan Haber Ajansı'nın bugün 'özel' olarak servis ettiği fotoğraflar İHA muhabiri İsmail Güneş tarafından ve İHA'ya ait fotoğraf makinesi ile İHA için çekilmiş fotoğraflardır” denildi.

“Kara bir olay olarak hatırlanacak"
Son nefesini verene kadar bir gazeteci olarak görevini yapan İsmail Güneş’in, tüm Türkiye'nin ve İHA ailesinin her zaman hatırlanacağının belirtildiği açıklamanın sonunda şöyle denildi: “İsmail'in, ajansı adına yaptığı son işi rakip bir ajans tarafından 'Özel Haber' olarak yayınlanması ise kazanın kendisi kadar kara bir olay olarak hatırlanacaktır.”

İHA muhabiri tarafından çekilen fotoğraf

(soL - Haber Merkezi)