Gazeteciler, OdaTV baskınına tepki gösterdi

Soner Yalçın ve OdaTV çalışanlarının “Ergenekon Terör Örgütü'ne üyelik” gerekçesiyle gözaltına alınmasına tepki göstermek amacıyla bir araya gelen Gazetecilere Özgürlük Platformu, OdaTV'de bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın toplantısına Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanı Atilla Sertel, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi, Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit ve bir çok gazeteci katıldı. Toplantıda konuşan Sertel, “Türkiye'de barış ortamı içerisinde bir seçim istiyorsanız gazetecilerle uğraşmayı bırakın” dedi.

Gazeteciler feryat ediyor
Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın içeriden feryat ettiğini söyleyen Sertel, “Basına saldırı, baskı, susturma dönemi OdaTV'de kendini gösterdi. Elinde belge bulunan, bilgi sahibi olan gazeteciler gözaltına alınıyor, tutuklanıyor, susturuluyor” dedi.

Sertel, “Gazeteciler, yasal güvencenin tanıdığı bir hak olan haber kaynaklarını açıklamama özgürlüğüne sahipken haber kaynaklarına el konuyor. Türkiye'de muhalefet yapmaya gayret edenlere şantaj aracı baskın yapmak oldu” diyerek insan haklarından, basın özgürlüğünden bahsedenlerin baskılarla susturulmaya çalışıldığını söyledi.

'Yandaş medya' gazetecilerine tepki
Gözaltılar, tutuklamalar hakkında 'yandaş medya'nın yaptığı haberlere değinen Sertel, “Gazetecilik, olan biteni kamuoyuna aktarmakla mükelleftir. Savcı iddianameyi hazırlamadan acımasızca suçlayan, hakim kararını vermeden mahkum edip yargılayanlar gazeteci değil, kalem kıran yargıç olsunlar. Gazeteciler, gazetecilik yapsınlar”dedi.

“Meslektaşlarımızın meslek haklarını sonuna kadar koruyacağız”diyen Sertel, basın toplantısından sonra Beşiktaş Adliyesi'ne gidip Soner Yalçın ve sorgusu süren diğer gazetecilerin yanında olacaklarını belirtti.

(soL-Haber Merkezi)