Denizde kum Zaman'da yalan...

Dün Taksim'de düzenlenen "Yetmez ama evet" panelinde söz almak isteyen Öğrenci Kolektifleri üyesi öğrenciler, kendilerine söz hakkı verilmeyince panelistlere yumurta attılar. Zaman gazetesi ise eylemi gerçekleştirenlerin TKP, TGB ve İP üyesi olduğunu yazdı.

Zaman gazetesi yine bir yalan habere imza attı. Gazetede, dün Öğrenci Kolektifleri tarafından "Yetmez ama evet" grubunun paneli sırasında yapılan eylemin Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve İşçi Partisi tarafından düzenlendiği iddia edildi.

AKP'nin Anayasa değişikliğini "Yetmez ama Evet" diyerek onaylayan aralarında yazar Adalet Ağaoğlu'nun da bulunduğu grup dün Taksim'de bir otelde panel düzenledi. Grubun "hayır" diyenleri, "Ergenekoncu" olarak suçlaması üzerine açıklamaya katılan Öğrenci Kolektifleri üyesi öğrenciler söz almak istediler. Kendilerine söz hakkı verilmeyen öğrenciler yanlarında getirdikleri yumurtaları konuşmacılara attılar. Haber dün medya organlarında "Öğrenci Kolektiflerinin eylemi" olarak yer aldı. Öğrenci Kolektifleri de bir açıklama yayınlayarak eylemlerinin gerekçesini açıkladı.

Eylemin kim tarafından yapıldığı bu kadar açık olduğu halde Zaman gazetesi, eylemin Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve İşçi Partisi üyesi bir grup tarafından yapıldığını yazarak yine bir yalan haber yayınladı.

Zaman gazetesinin haberinde şöyle denildi:

"Adalet Ağaoğlu, Osman Can, Emre Aköz ve Mustafa Şentop gibi birçok ismin katıldığı 'İstanbul İkinci Forumu' çirkin bir protestoya sahne oldu. Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve İşçi Partisi üyesi bir grup, kendilerine söz verilmediği gerekçesiyle salonda slogan atıp sandalyeleri tekmeledi. Ardından yanlarında getirdikleri yumurtaları ve pet şişeleri konuşmacıların olduğu sahneye fırlattı. Grup, salondakilerin müdahalesiyle salondan dışarı çıkarıldı. Adalet Ağaoğlu'nun hırkasına yumurta isabet etti. Bu arada Osman Can, konuşmasında 13 Eylül sabahının yeni anayasa için mücadele sürecine dönüşeceğini kaydetti."

(soL- Haber Merkezi)