"Biz başka Deniz'in Feneriyiz"

Almanya'da görülen Deniz Feneri e.V Derneği davasında suçlananlar iddiaları reddederken, RTÜK Başkanı Zahid Akman, "Ergenekon sanıkları kadar saygı görmediği"nden yakındı.

soL (HABER MERKEZİ) Almanya'da görülen Deniz Feneri e.V Derneği davasında yapılan son duruşma, derneğin Türkiye'deki ilişkileri hakkında önemli ipuçları verdi. Derneğin mali işler sorumlusu Firdevsi Ermiş'in açıklamaları, Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği'ni, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ı ve Kanal 7'yi zor durumda bıraktı.

"Ergenekonculara bile böyle yapılmadı"
Deniz Feneri e.V Derneği davasında, "kuryelik yaptığı" iddiasıyla adı geçen RTÜK Başkanı Zahid Akman, bir basın açıklaması yaptı.

Henüz süren bir dava olmasına karşın, hakkında kesin hüküm verildiğini söyleyen Akman, kendisine yönelik tüm ithamların iftira olduğunu, bu konuyla ilgili hiçbir yargılamaya tabi tutulmadığını söyledi. Hakkında yapılan haberler için dokuz tekzip kararı alındığını söyleyen Akman, iddia edilenin aksine hiçbir ticari faaliyetinin olmadığını, RTÜK Başkanı olarak görev yaptığı son 3,5 yıldır başka yerden para almadığını ifade etti. İddianamede adı geçtiği için basından gördüğü muamelenin çok ağır olduğunu belirten Akman, Ergenekon sanıklarına gösterilen saygının onda birinin kendisine gösterilmediğinden yakındı.

RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın bu açıklamalarını, televizyon kanalları yayın akışlarını keserek, canlı yayında aktardılar.

"Prosedürler çerçevesinde" bir ilişki
Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği, Almanya'da hakkında dava açılan Deniz Feneri e.V Derneği ile İçişleri Bakanlığı'nın izni çerçevesinde ilişkileri bulunduğunu, bunun dışında herhangi bir bağlarının olmadığını iddia etti. Almanya'da bulunan Avrupa Deniz Feneri e.V.'den bağış kabul ettiklerinin, kaynaklarının yetmediği projelerde bilgi paylaştıklarının ve "prosedürler çerçevesinde" destek aldıklarının belirtildiği açıklamada, bu yardımlar dışında söz konusu oluşumla organik ilişkinin söz konusu olmadığı, Deniz Feneri Derneği'nin yurtdışında şube ve temsilciliği bulunmadığı ifade edildi.

"Dava sürüyor, konuşamayız"
Kanal 7 yetkilileri, iddianamenin kanalın finansmanıyla ilgili bölümleri için, "dava süresince suçlamalara ilişkin herhangi bir açıklama yapmayacağız. Ancak dava bittikten sonra gereken açıklamalar yapılacak" dediler.

Almanya'daki Kanal 7 bürosuna Alman polisinin düzenlediği baskın sonrası yürütülen geniş çaplı operasyonda tutuklanan dört zanlıdan üçünün, hem Deniz Feneri Derneği, hem paraların aktarıldığı Kanal 7, hem de Yimpaş Grubu şirketlerinde yöneticilik yaptığı açıklandı.
Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, "iddialar tamamen asılsız" demekle yetindi.