Turhan Selçuk hayatını kaybetti

Karikatürist Turhan Selçuk tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Selçuk aort ameliyatı sonrası yoğun bakımda tutuluyordu.

Türk mizahı önemli bir ismini kaybetti. Karikatürist Turhan Selçuk tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Selçuk’un aort ameliyatı sonrası yoğun bakımda tutuluyordu. Selçuk’un ölüm haberini alan sevenleri büyük yas içinde.

1922 Milas doğumlu olan Selçuk, Akbaba dergisinde başladığı karikatürcülüğünü Cumhuriyet gazetesinde sürdürüyordu. Karikatürcüler Derneği’nin de kurucuları arasında yer alan Selçuk, Türkiye’de özellikle siyasal mizahın ustalarından biri olarak kabul ediliyordu. Turhan Selçuk’un Abdülcanbaz tiplemesi büyük başarı kazanmıştı. İlk başta Aziz Nesin ve Rıfat Ilgaz’dan aldığı yardımla canlandırdığı ve 1957 yılında Milliyet gazetesinde ilk kez yer alan Abdülcanbaz büyük başarı kazandı. Abdülcanbaz, ezilenin yanında ezenin karşısında bir tipti. Haksızlığa boyun eğmeyen bu namuslu karakter, namussuzlara “Osmanlı tokadı” atarak yanıt vermesiyle tanındı.

(soL-Haber Merkezi)