Mujica kitabının tanıtımı için Türkiye'de

Eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, yeni kitabının tanıtımı için Türkiye'ye geldi. 9 gün boyunca ülkemizde kalacak olan Mujica çeşitli etkinliklere katılacak.

Haber Merkezi

“Dünyanın en fakir devlet başkanı” olarak 2015 yılında emekliye ayrılan Uruguaylı sosyalist lider,  José Mujica (nam-ı diğer Pepe) Tekin Yayınevi’nden 27 Ekim’de çıkan kitabı “Saraysız Başkan’’ın tanıtımı ve imza günlerine katılmak üzere 29 Ekim tarihinde ülkemize geldi.

Mujica ve ona eşlik edecek olan delegasyon, CHP Yerel Yönetimler Başkanlığı ile Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Şişli Belediyesi, İzmir Konak Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi ve DİSK’in ev sahipliğinde TEKİN Yayınevi’nin konuğu olarak 9 günlük Türkiye gezisinde, Cumartesi Anneleri’ni ziyaretten, fabrikada işçilerle buluşmaya kadar çok sayıda etkinliğe katılacak…

Mujica, 6 Kasım’da başlayacak olan TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda 8 Kasım Pazar günü saat 15.00’de “İktidarda Bir Kara Koyun” paneliyle okurlarla buluşacak ve kitabını imzalayacak.

José Mujica’ya eşi ve aynı zamanda Uruguay parlamentosu milletvekili olan Lucía Topolansky, gazeteci Andrés Danza ve Ernesto Tulbovitz, CNT (Ulusal Emek Konfederasyonu) ve PIT (Sendikalar Birliği) Sendika Federasyonu başkanı Fernando Mario Gambera Orta eşlik ediyor. 

Mujica, 80 yaşını sürdüğü bu günlerde hala devrime, insana, hayata ve özgürlüğe olan inancıyla dünyanın her yerinde umut olmaya devam ediyor. Ülkesi Uruguay, Latin Amerika’nın en düşük suç oranına sahip ve her geçen gün artan yaşam kalitesiyle pek çok insanın yaşamak istediği bir ülke olarak düşleri süslüyor.