Fotoğrafçı Cem Ersavcı için anma sergisi

Bir çekimden döndüğü sırada motosikletiyle geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden fotoğraf sanatçısı Cem Ersavcı için, 19 Ekim Pazar günü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde bir anma sergisi açıldı.

Cem Ersavcı’nın ardından ailesi ve dostlarının hazırladığı sergi, Cem Ersavcı’nın “Şehirler ve Hikâyeler” teması çerçevesinde, uzun süre üzerinde çalıştığı “Kuzey Ormanları” serisinden oluşuyor.

“Kuzey Ormanları” serisi, Beşiktaş Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali kapsamında sergileniyor.

Sergi açılışına Cem Ersavcı’nın ailesi, yakın dostları ve fotoğraf sanatçıları katıldı. Anma sergisinde Cem Ersavcı’nın annesi Hilal Aktopuk, yaptığı açıklamada bu sergiyi açma sebeplerini ve serginin değerini aktardı. Hilal Aktopuk, “Kuzey Ormanları serisi, yaşayan bir proje. Cem bu projede bugünü ve on yıl sonrasını fotoğraflamak istemişti. Bu fotoğraflarla, bu sergiyle birlikte onun arayışı devam edecek” dedi.

Cem Ersavcı’nın ikiz kız kardeşi Seda Ersavcı ise, Cem’in yapmak istediği her şeyi ilerletmenin kendileri için çok önemli olduğunu ve özellikle bu dönem, Kuzey Ormanları projesinin yaşaması için çabalayacaklarını söyledi.

Anma sergisinin açılışına katılan, Cem Ersavcı’nın meslektaşlarından belgesel ve haber fotoğrafçısı Haluk Çobanoğlu, “Cem hepimizin kaybettiği temiz duruşun timsali gibi karşımızda dimdik duruyordu. Hayatımızda bazı öncü insanlar vardır, hissederler ve bunu bizlerle paylaşarak yaparlar. Salyangozun izini sadece özel bir ışıkta görürsünüz, işte Cem de böyle bir adamdı” şeklinde konuştu.