Türkiye Tiyatro Kurultayı düzenleniyor

Urla’da düzenlenen 3. Türkiye Tiyatrolar Buluşması’nda, 12 Eylül’de bir Türkiye Tiyatro Kurultayı toplanması kararlaştırıldı.

Bu yıl İzmir’in Urla ilçesinde düzenlenen 3. Türkiye Tiyatrolar Buluşması'nda, tiyatro camiası içinde iletişim ve koordinasyonu sağlayacak, tiyatronun sorunlarına etkili bir şekilde müdahale edebilecek bir çatı örgütüne ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

Bununla kalınmadı tiyatro alanında örgütlenme bilincinin geliştirilmesi ve tiyatro örgütlerinin birbirinden kopukluğunu gidermek için bir Türkiye Tiyatro Kurultayı düzenlenmesine karar verildi.

Kurultayın hedefi olarak “tiyatro camiasını etkili olmaktan alıkoyan dağınıklığı ortadan kaldırmak, ihtiyaçlar doğrultusunda tiyatro örgütlerinin kurulmasını ya da canlandırılmasını teşvik etmek ve Türkiye çapında bir iletişim ve dayanışma ağını örmek” belirlendi.

Açıklamanın devamı da şu şekilde:

12 Eylül öylesine seçilmiş bir tarih değildir. 12 Eylül’ün tiyatro adına da anlamı yıkım ve karanlıktır aynı günde tiyatronun çatı örgütünü kuracağımızı ve irademizi kalıcı bir şekilde yükselteceğimizi ilan edeceğiz.

Deneyimlerimiz göstermektedir ki, tiyatro insanları ancak el ele verdiğinde sesini duyurabilmektedir. Parçalanmışlık ise tiyatroyu bağımlı hale getirmekte, toplumun kurucu ve etkin bir öznesi olmaktan çıkarmaktadır. Himaye değil, haklarımızı almak için örgütlenmek istiyoruz.

Tiyatro insanlarını ve kurumlarını Türkiye Tiyatro Kurultayı ile başlatılacak sürece katılmaya çağırıyoruz. Davetimiz sorunlarımızın çözümünü örgütlü tiyatrodan ve dayanışmadan geçtiğini düşünen tüm tiyatro çevrelerinedir.

Tiyatromuzun çatı örgütünü kurma sürecini başlatması hedeflenen Türkiye Tiyatro Kurultayı 12 Eylül’de, Şişli Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenecektir. Kurultay’a katılım göstermek, çatı örgütü ihtiyacı hakkında Kurultay’a dönük öneri ve görüşlerini dile getirecekleri bildirilerini ve kısa destek mesajlarını iletmek isteyen kurum ve kişilerin aşağıdaki iletişim kanallarını kullanmalarını rica ediyoruz:

Telefon: (Fırat Güllü) 05332415998 - (Zafer Gecegörür) 05325135393
Email: [email protected]
Web: www.tiyatro-kurultayi.org
(soL - Haber Merkezi)