Abdullah Baştürk İşçi Edebiyatı Ödülleri

Genel-İş ve DİSK eski Genel Başkanı Abdullah Baştürk anısına düzenlenen ve işçi öykülerine verilen ödüllere, bu yıl işçi edebiyatı dalındaki tüm kitaplar katılabilecek.

soL (HABER MERKEZİ) Abdullah Baştürk'ün ailesi, Edebiyatçılar Derneği ve Genel-İş Sendikası'nın birlikte düzenlediği ve daha önce işçi öyküleri dalında verilen "Abdullah Baştürk Ödülü"ne, bu yıldan itibaren işçi edebiyatı kapsamında, roman, öykü, şiir, anı, günce, röportaj, edebi yapıtlarla ilgili inceleme, eleştiri, makale, deneme, antoloji, yıllık gibi türlerdeki eserlerle başvurulabilecek. Ödüle aday kitapların, işçiler ya da emeğiyle geçinenler hakkında olması gerekiyor. Şiir, öykü, deneme gibi türlerde, kitabın en az yarısının işçiler ya da emeğiyle geçinenler hakkında olması, katılım için yeterli sayılacak. Ödül dağıtımında, tür değil, yapıtın değeri göz önüne alınacak.

Son başvuru tarihi 11 Eylül
Ödül için başvuracak eserlerin, 1 Eylül 2006-31 Ağustos 2008 tarihleri arasında, yarışmanın bu yılki yeni formatına uygun olarak, son iki yıl içinde basılmış olması gerekiyor. Ödüle 11 Eylül'e kadar başvurulabilecek ve tek yapıtla aday olunabilecek.

Seçici kurulunda Remzi İnanç, Özgen Seçkin, Vecihi Timuroğlu, Necati Tosuner ve Tuncer Uçarol'un yer aldığı ödüller, en çok üç kitaba verilecek. Seçilen eserler, 2 bin YTL para ödülü de alacaklar. Ödül kazananlar ayrıca Genel-İş Sendikası'nın Burhaniye Ören'de bulunan Abdullah Baştürk Eğitim ve Dinlenme Tesisleri'nde bir hafta misafir edilecek. Sonuçlar 11 Kasım 2008'de açıklanacak ve ödül töreni, Abdullah Baştürk'ün ölüm yıldönümü olan 21 Aralık 2008 gününü izleyen hafta içinde yapılacak.

Başvuru için adres:
Edebiyatçılar Derneği (Abdullah Baştürk Ödülü)
Sakarya Cad. 32/15, Bahar Apt. Kat 5, Yenişehir-Ankara
İletişim: 0312 / 434 46 65
E-posta: [email protected]