Yine “satanist” damgası

Hakkında verilen raporda, Adana’da annesini öldüren 12 yaşındaki kızın “satanist” olduğu iddiası yer aldı.

soL (HABER MERKEZİ) Adana'da Seviye Belirleme Sınavı'na girmesine izin vermeyen annesini öldüren 12 yaşındaki genç kız, medya tarafından "satanist eğilimleri olmakla" suçlanıyor.

Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) yurdunda koruma altında tutulan 12 yaşındaki R.A. hakkında düzenlenen raporda, kızın "satanist eğilimleri bulunduğu" yazıldı.

Baba da "satanist"
Raporda, R.A.'nın babası Ali A.'nın da olaydan bir gün önce evinin duvarına satanistlikle ilgili yazı yazdığı iddia edildi. Söz konusu raporda şöyle deniliyor: "R.A'nın, babası ile ablasının kendisine iyi davrandığı, ağabeyi ile diyaloğunun iyi olduğu, kız arkadaşlarından nefret ettiği, sadece bir kız arkadaşı ile sırlarını paylaştığı, 2 yaşından 9 yaşına kadar babaannesi tarafından büyütüldüğü için bu durumun kendisinde derin izler bıraktığı, yoğun şekilde okula devam etmek istediğini, satanizm anlayışı içerisinde kendisini ifade ettiği, kontrollü davrandığı, insanları iyi ve kötü karşıtlığı şeklinde algıladığı gözlemlendi."

2000'lerin başlarında satanizm haberleri, Türk basınında çok moda olmuş, benzer haberler birkaç haftada bir yeniden servis edilmişti. Medyanın bu tavrı sonucu bazı kentlerde birçok genç, sadece giysisinin rengi ya da dinlediği müzik türü nedeniyle "satanist" damgası yiyerek baskı altına alınmış, şiddet görmüştü.

Adana'da gericilik hayatları kararttı