MNG’nin kaçak dolgusuna onay

Kültür ve Turizm Bakanlığı, MNG’ye Bodrum Pina Yarımadası’ndaki kaçak deniz dolgusunu yasallaştırması için 1 yıl ön süre tanıdı. Böylece kaçak dolguya hükümet tarafından izin çıkarılmış oldu.

soL (Bodrum) Daha önce bir bölümü yanan bölgedeki 85 dönümlük orman arazisi MNG'ye verilmiş, MNG ise 85 dönümlük arazi ile yetinmeyerek denizi 15 dönüm kadar doldurmuştu. MNG tarafından 2 bin kamyon moloz dökülerek gerçekleştirilen dolgu Bodrumluların tepkisini çekmiş, şirketin şantiye binası ile kaçak dolgu alanı Bodrumlu yurtseverler tarafından mühürlenmişti.

Alınan kararın ardından AKP Muğla İl Başkanlığı'na uyarı mektubu bırakan yurtseverler burada bir protesto gösterisi düzenlediler. Yurtseverlerin uyarı mektubu vereceği saatlerde AKP Muğla il yöneticilerinin il binasını boşaltıp kilitledikleri gözlendi.

Son gelinen duruma ilişkin açıklama yapan Yurtsever Cephe sözcüsü Ayhan Karahan "Şu anda Bodrum'da adeta doğal bir kriz masası oluşmuştur. Mimarlar Odası, Muğla Barosu avukatları, bölgenin Belediye Başkanları, Mavi Yol Platformu ve çevre örgütleri ile yoğun temas halindeyiz. Hukukçu arkadaşlarımız "yürütmenin durdurulması" talepli girişim için çalışmalarının son aşamasındalar. Yörede toplumsal duyarlılığı en üst düzeye çıkaracak eylemliliğe devam edeceğiz. MNG'nin yarattığı AKP İktidarı ve Kültür Turizm Bakanlığı'nın besleyip tetiklediği krizi TBMM'nin içine dek taşıyacağız. MNG'ye verilen 1 yıllık izin süresinin hiçbir yasal dayanağı olamaz. Bizler Yurtsever Cephe olarak yasadışı 85 dönümlük orman arazisinin tahsisinin iptali için dava açmaya hazırlanırken, denizdeki yağmaya süre tanınmak istenmesi devlet eliyle işlenmiş bir hukuk faciasıdır. Ertuğrul Günay, Bodrum'da bize "MNG'nin dolgusuna helikopterlerle havadan baktım, inceledim" demişti. Demek ki Bakan o utanç dolgusuna nasıl yasallaştırabilirim diye bakmış. Daha önce mühürlediğimiz bu yağma alanı ile ilgili hiç kimse bizden sessiz kalmamızı beklemesin. Yağmacılara Bodrum'un, Güvercinliğin, Pina Yarımadası'nın sahipsiz olmadığını göstereceğiz" dedi.

Ertuğrul Günay'ın Kültür Turizm Bakanı olduğu 1 yıllık süre içinde Bodrum'a gerçekleştirdiği ilk ziyareti yoğun protesto gösterilerine sahne olmuştu. Yurtsever Cephe Günay'a uyarı mektubu vermiş ve yapmış olduğu referandumun sonuçlarını kendisine deklare etmişti.