Adana’da gericilik hayatları kararttı

Adana’da SBS sınavına girmek isteyen Rabia adlı öğrenci, ailesinin izin vermeyerek kendisini cemaate göndereceklerini söylemesinin ardından annesini öldürdü. Rabia’nın ailesinin Hizbullah sempatizanı olduğu anlaşıldı.

soL (ADANA) Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Uçak Mahallesinde gericilik bir hayat daha kararttı. İki ay önce ailesi tarafından okuldan alınan Rabia'nın SBS'ye girmesine de izin verilmedi ve Rabia annesini öldürdü.

Adana geçtiğimiz günlerde çarpıcı bir cinayetle sarsılırken, cinayetin temelinde gericiliğin bir öğrencinin hayatını karartması çıktı. Ailesi SBS'ye girmek isteyen Rabia'ya sert tepki gösterdi. Annesinin''seni sınava değil cemaate göndereceğim'' demesi üzerine sabaha kadar uyuyamadığını söyleyen Rabia sabah saatlerinde babasına ait silahı alarak annesine ateş etti. Anne, merminin başına isabet etmesinin ardından hayatını kaybetti. O saatlerde babasının mesaide, iki ablası ve üç ağabeyinin da sabah namazı için evde abdest aldığını belirten Rabia, olayın hemen ardından silah ile dışarı kaçtığını ve polise durumu anlattığını söyledi.

Çantasında SBS Giriş Belgesi bulunan Rabia ifadesinde ''Annem ve babam iki ay önce beni okuldan aldı. Okumamı istemiyorlardı. Seviye Belirleme sınavına başvurmuştum. Gece annem bana 'seni sınava göndermeyeceğim'. Buna çok üzüldüm. Sabaha kadar uyuyamadım. Sabah da babamın dolaptaki ruhsatlı silahını alarak anneme ateş ettim'' dedi.

Karakola gelen psikologların Rabia'nın SBS'ye girebileceğini söylemesinin ardından Rabia polis gözetiminde SBS'ye girdi. Daha sonra Rabia'nın ailesinin Şakirpaşa, Uçak, Onur ve Ova mahallelerinde Hizbullah cemaatine bağlı olarak çalışma yaptıkları ve Rabia'yı da bu nedenle okula göndermedikleri anlaşıldı.

Adana'da son yıllarda gerici cemaatleşme nedeniyle okuldan alınan ve kuran kurslarına, cemaat evlerine gönderilen çocuk sayısı bir hayli fazlalaştı. Bu durum özellikle Güney Adana olarak adlandırılan, Kürt nüfusun yoğun olduğu yoksul mahallelerde yaşanıyor.