Utanç davası temmuz'a kaldı

Yargıtay’ın bozma kararının ardından tekrar görülmeye başlayan “Utanç davası” olarak bilinen N.Ç. davası, sanıklardan birinin yakalama kararı infaz edilemediği için 17 Temmuz’da görülmeye devam edecek.

"Utanç davası" olarak bilinen olay, 2002 yılında Mardin’de yaşanmaya başlamıştı. O tarihlerde 13 yaşında olan N.Ç, iki kadın tarafından para karşılığı erkeklere pazarlamıştı. Aralarında devlet memurlarının da bulunduğu 26 kişi, N.Ç ile ilişkiye girmişti. Olayın duyulması üzerine N.Ç ile ilişkiye girenler ve küçük kızı pazarlayan iki kadın hakkında dava açılmıştı. Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 24 sanığa alt sınırdan 5 yıl ceza verdi ve iyi hal indirimiyle 4 yıl 2 ay-4 yıl 10 aya indirmiş ve 18 yaşından küçük bir sanığa da 3 yıl 2 ay ceza vermişti.

Yargıtay da bu cezaları kabul etmiş, yani "kısmi olarak" onamıştı. Yargıtay'ın 13 ay sonra gelen kısmi bozma kararından sonra dosya tekrar görüşülmeye başlanmıştı. İlk duruşmaya 25 sanıktan 4'ü katılmıştı. 19 sanık ise mazeret bildirmeden duruşmaya katılmamıştı. Mahkeme sanıklar için yakalama kararı çıkarmıştı.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan sanıklardan biri hâlâ bulunamadığı için bir sonraki duruşma tarihi 17 Temmuz olarak belirlendi.

(soL-Haber Merkezi)