Urfa’da kadın yürüyüşüne müdahale: 40 gözaltı…

Şanlıurfa'da polis, “Kimliğimin, bedenimin ve emeğimin sömürülmesine karşı mücadele ediyor, barış için yürüyorum" yürüyüşüne müdahale etti. Polis, yürüyüşe katılan kadınlara coplarla saldırdı.

Fırat Haber Ajansı'nda yayınlanan habere göre dün başlayan “Kimliğimin, bedenimin ve emeğimin sömürülmesine karşı mücadele ediyor, barış için yürüyorum" yürüyüşüne, Urfa’da polis müdahale etti.

KESK Kadın Sekreterliği, İHD ve Ankara Barış İçin Kadın Girişimi öncülüğünde Türkiyeli kadınların başlattığı, "Kimliğimin, bedenimin ve emeğimin sömürülmesine karşı mücadele ediyor, barış için yürüyorum" yürüyüşünün birinci kolu olan Hakkari'den yola çıkan ve Van, Siirt, Batman polis engelleriyle karşılaşan kadınlara polis Urfa'da müdahale etti. Eyüp Peygamber Makamı önüne Urfalı kadınlar tarafından karşılanan kadın yürüyüşçüler, buradan Urfa Cezaevi'ne doğru yürüyüşe geçti. Bir süre yürüyen kadınların önünde barikat kuran polis, kadınlara coplarla müdahale etti.

Müdahale sırasından polis, KESK Urfa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Sıtkı Dehşet, Eğitim Sen Şube Sekreteri Halit Şahin, Eğitim Sen Eğitim Sekreteri Yasin Öztürkoğlu, Ali Polat ile Hakkari'den yürüyüşe katılan tüm kadınlar gözaltına alındı. Polisin gözaltına aldıklarını yerde sürükleyerek, ellerini kelepçelediği belirtildi.

Ankara'ya yürüyen kadınları karşılamaya gelen kadınların ise Eyüp Peygamer Makam'ı önündeki gergin bekleyişi devam ediyor.

(soL-Kadın)