Sembolik bir anmanın ötesinde: Sarıgazi 2 Temmuz anmasına hazırlanıyor

Sivas Katliamı’nın yıldönümü dolayısıyla bu yıl İstanbul Sarıgazi’de büyük bir anma buluşması gerçekleştirilecek. Anma öncesi çalışmalar yürüten TKP Sarıgazi İlçe Yöneticisi Atacan May, 2 Temmuz hazırlıkları hakkında soL'a konuştu.

Haber Merkezi

2 Temmuz’da Sivas’ta yaşanan katliamın yıldönümünde bu yıl İstanbul Sarıgazi’de büyük bir anma buluşması gerçekleştirilecek. Anma öncesi çalışmalar yürüten TKP Sarıgazi İlçe örgütü adına Atacan May, soL’a konuştu.

‘Sarıgazi’ye yönelik bilinçli bir taaruz var’

Sarıgazi'nin sola sempati duyanların yoğun olarak yaşadığı bir bölge olarak bilindiğini, ancak bu semtte yaşayan insanların, Sarıgazi sokaklarının son yıllarda fazlaca değişime uğradığı konusunda hemfikir olduğunu işaret eden May, “Bahsettiğim elbette olumsuz yönde bir değişim. Yıllardır devrimciler tarafından düzenlenen festivallerin, kalabalık sokak eylemlerinin yerini İYİP çadırları, Saadet Partisi sempatisi almaya başladı. Bu bilinçli bir taarruz. Ancak hala Sarıgazi sokaklarının direngen insanları bir yere gitmiş değil. Çalışma yürüten, kendine alan açmaya çalışan devrimcilerin her sokakta, her binada yeni dostlar edinmesi oldukça mümkün” ifadesini kullandı.

‘Sembolik bir eylem olmayacak’

2 Temmuz’un tüm bu koşullarda çok önemli bir noktada durduğuna işaret eden May,  sözlerine şöyle devam etti: 

“Ülkenin dört bir yanını saran gericilik, 27 yıl önce en büyük acıyı yaşatmıştı bu ülkenin aydınlarına. Organize bir katliamdan bahsediyoruz. Bu katliama karşı yıllardır en yüksek sesi çıkartmaya çalıştık. Fazlaca siyasi partinin, yöre derneklerinin ve cemevlerinin bir araya gelmesi ile bu sesi her yıl olduğu gibi güçlü çıkartma konusunda adım atıldı. 2 Temmuz Sarıgazi anması yalnızca sembolik bir anma olmanın ötesinde, emekçilere yönelik saldırılara ve gericiliğe karşı da büyük bir ses çıkarmak zorunda. Sanıyorum dünyayı saran pandemi sonrası en kalabalık eylem, bu ilkeler doğrultusunda yapılacak 2 Temmuz Sarıgazi anması olacaktır. 

‘2 Temmuz anması gericiliğe karşı aydınlanmadan taraf olanların örgütlenmesi anlamına da geliyor’

Yıllardır aydınlanmadan yana en ön saflarda olduklarına işaret eden May, "27 yıl önceki katliamın acısını hâlâ yaşıyoruz. Yalnız Sivas Katliamı değil, bütün gerici saldırıların belleğimize kazındığını söyleyerek, Türkiye'nin ilerici birikimine yönelik saldırıların hâlâ devam ettiğine vurgu yapmak istiyorum. Bu saldırıların geri püskürtülmesi için örgütlü mücadele dışında bir yol bulunmuyor. Bu 2 Temmuz anması gericiliğe karşı aydınlanmadan taraf olanların örgütlenmesi için de büyük bir anlam ifade ediyor” dedi.