Çekya Cumhurbaşkanı Prag Kalesi'ne İsrail bayrağı astırdı

Filistinli sivillere yönelik saldırılara destek olmak amacıyla Cumhurbaşkanı Miloš Zeman'ın emri üzerine Prag Kalesi'ne İsrail bayrağı çeklidi.

Dış Haberler

Çekya'da Cumhurbaşkanı Miloš Zeman'ın emri üzerine tarihi Prag Kalesi'ne İsrail bayrağı çekildi. Eylem Filistinli sivillere yönelik son bir kaç gündür süren saldırıları desteklemek amacıyla düzenlendi.

Çekya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Jiří Ovčáček, Çek Cumhurbaşkanlığı olarak kullanılan Prag Kalesi'nde dün Cumhurbaşkanı Miloš Zeman'ın istikametinde İsrail bayrağını dalgalandırdığını söyledi.

İsrail'in saldırılarına destek amacıyla Çek bayrağının yanındaki AB bayrağı indirilerek yerine İsrail bayrağı asılırken bayrak değişimi Cumhurbaşkanlığı'nın Facebook sayfasında canlı olarak yayınladı.

Zeman, hafta başında bir mektupta İsrail'i desteklediğini ifade etmişti.

Zeman'ın sözcüsü Ovcacek Cuma günü yaptığı sosyal medya paylaşımında "Çekya Cumhurbaşkanı Miloš Zeman'ın kararına istinaden İsrail Devleti bayrağı, bugün açık bir destek ve dayanışmanın ifadesi olarak şeref mahkemesi olan Prag Kalesi'nin ilk avlusunda çekildi" dedi.

Prag'ın eylemi Avusturya'nın benzer adımını takiben geldi.

Son günlerde İsrail'in sivillere yönelik saldırısı 2014'ten beri en yüksek seviyelere yükseldi. İsrail'in son saldırılarında yaşamını yitiren Filistinli sayısı 139 olarak kayıtlara geçti. Saldırılarda öldürülenlerin 39'u çocuk.