TKP İzmir il örgütünden işçi düşmanı Ekrem Demirtaş'a yanıt: İşçileri kâr hırsınız öldürüyor!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın "İş kazalarının nedeni işçilerdeki cahil cesareti" şeklindeki sözlerine Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir il örgütünden yanıt geldi. Açıklamada, "İşçileri kâr hırsınız öldürüyor: İşlediğiniz cinayetlerin hesabını vereceksiniz" denildi.

soL-İzmir

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın "İş kazalarının nedeni işçilerdeki cahil cesareti" şeklindeki sözlerine Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir il örgütünden yanıt geldi.

Açıklamada, "İşçileri kâr hırsınız öldürüyor: İşlediğiniz cinayetlerin hesabını vereceksiniz" denildi.  

TKP'DEN YANIT: KURDUĞUNUZ DÜZEN ALAŞAĞI OLACAK

TKP İzmir il örgütü imzasıyla yayımlanan açıklamanın tamamı şöyle: 

İşçileri, kâr hırsınız öldürüyor: İşlediğiniz cinayetlerin hesabını vereceksiniz! 

“... Siz isterseniz işçinin her yerine çelik ağ örün, arkasını döndüğünde o yine baretini giymeden ‘bana bir şey olmaz’ diyerek yürüyecektir.”

“... (iş kazalarının) birçoğu cahil cesareti ve eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Onlarca metre yükseklikte cambazlık yapıyorlar.”

Bu sözler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İzmir'de gerçekleştirilen “Güvenli İnşaat Sempozyumu”ndan… 

Sırası ile Ege Bölgesi Sanayicileri Odası (EBSO) Başkan Vekili Erdoğan Çiçekçi ve İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş tarafından dile getirilmişler. 

Belli ki, patronlar, kendi aralarında toplanmışlar, konuşmuşlar ve “iş kazaları”nın asıl nedeninin, işçilerin cehaleti ve eğitimsizliği olduğu konusunda ortaklaşmışlar.

Bakın siz, şu cesarete!

Taşeron sisteminin, sağlıksız ve güvencesiz çalışma koşullarının, inşaat hemen bitmeli baskısının, maliyet düşürmek için alınmayan önlemlerin günahı yok, asıl sorun eğitimsizlik, öyle mi? 

2017 yılında hayatını kaybeden ve İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin Kasım ayı raporuna göre sayıları 333’ü bulan inşaat işçisi, eğitimsizlik yüzünden hayatını kaybetti, öyle mi? 

Sizin asıl tasanız, “Nasıl olur da bir işçi, çalışma sırasında hayatını kaybeder de, şirketin yıllardır özenle yarattığı markasının prestijini düşürür!” değil mi?

İşçiler, ölmeyecek kadar parayı ancak kazandıkları işlerde çalışmışlar, çalışırken ölmüşler. Umurunuz da mı? 

Ama, unutmayın: Saltanatınız bir yere kadar sürecek. 

Kurduğunuz sömürü düzeni, mutlaka, ülkemiz emekçileri tarafından alaşağı edilecek. 

Ve o gün, asıl işçiler güvenli koşullarda çalışmanın yanında, onurlu insanlar olarak da yaşayabilecek.