Antrepolar müşavirlere emanet ediliyor

6 Ekimde başlatılacak uygulama ile, antrepolardaki kontrol işlemleri gümrük memurlarından alınarak sözleşmeli müşavirlere verilecek.

soL (HABER MERKEZİ) Gümrükler Genel Müdür Yardımcısı Asım Usanmaz, 6 Ekimden itibaren antrepolardaki denetim görevlerinin sözleşmeli gümrük müşavirleri tarafından yerine getirileceğini söyledi.

Yeni uygulama, mali denetimde olduğu gibi antrepo denetimlerini de müşavirlere devrediyor. Böylelikle kamu personelinin görevleri sözleşmeli şahıslar ve müşavirlik şirketlerine devredecek olan devlet, bir denetim görevini daha bir bakıma özelleştirmiş olacak.

Uygulamaya gerekçe olarak personel yetersizliğini gösteren Usanmaz, "Gümrüklerimizde 8 bin 900 civarında gümrük memuru çalışıyor ve bunlar bir yandan evrak hazırlamakla bir yandan da antrepolardaki denetimlerle ilgileniyordu. Bu nedenle işlemler hem yavaşlıyor hem de zaman zaman istenmeyen aksaklıklara neden olabiliyordu" dedi.

Usanmaz ayrıca yapılacak değişiklik ile zaman kaybının önüne geçileceğini ve sermayedarların işlerinin kolaylaştırılacağını ifade etti. Usanmaz "Artık, işi hızlı biten iş adamları, girdi maliyetlerinin azalması ile mutlu olacak" dedi.