Ankara elektriğinin satışına onay

Ülkenin en büyük elektrik dağıtım şirketlerinden Başkent Elektrik Dağıtım ve Sakarya Elektrik Dağıtım özelleştirilmesine Rekabet Kurulu da onay verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Rekabet Kurulu, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) ve Başkent Elektrik A.Ş'nin (BEDAŞ) yüzde 100 oranındaki hisselerinin devrini onayladı. Kurula göre yüzde 100 oranındaki hisse satışı hakim durum yaratmıyor. Bu nedenle şirketlerin devri sakıncalı bulunmadı.

Rekabet Kurulu, "Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok olarak satış yöntemiyle Akcez Ortak Girişim Grubu veya Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.-Österreichische Elektrizitatswirtschafts Aktiengesellschaft-Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. Ortak Girişim Grubuna devri işleminin, hakim durum yaratmasının veya mevcut hakim durumu güçlendirmesinin ve böylece ilgili pazarlarda rekabetin önemli ölçüde azaltılmasının söz konusu olmadığına, bu nedenle devre izin verilmesinde sakınca bulunmadığına" karar verdi.

Ayrıca, Rekabet Kurulu Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin blok olarak satış yöntemiyle "Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.-Österreichische Elektrizitatswirtschafts Aktiengesellschaft-Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. Ortak Girişim Grubuna veya Akcez Ortak Girişim Grubuna ya da Hema Endüstri A.Ş.'ye" devrini de aynı gerekçelerle onayladı.

Her iki ihaleye de Sabancı Holding, Avusturyalı ortakları Verbund ile birlikte girmişti. Başkent EDAŞ'ı 1 milyar 225 milyon dolarlık teklifle alan Sabancı-Verbund Ortak Girişim Grubu, SEDAŞ'ı 600 milyon dolar teklif veren Akcez Ortak Girişim Grubu'na kaptırmıştı.