Venezuela'daki Arap toplumu Capriles'i protesto etti

Arap kökenli Venezuela vatandaşları bir araya gelerek savaş yanlısı muhalefet lideri Capriles’i protesto etti.

(soL - Dış Haberler) Venezuela'da yaşayan çoğunluğu Suriye'li olan arap azınlık Los Teques şehrinde bulunan Bolivar Parkı'nda bir araya gelerek olası Suriye savaşını destekleyen muhalefet lideri Capriles'i protesto etti. ‘’Esad için, ,Suriye için’’ sloganları atan grup Chavez, Esad ve Nasrallah’ın fotoğraflarını taşıdı.

Topluluk sözcüsü savaşın Suriye'deki soruna çözüm olmayacağını belirtti ve ''ABD, bütün dünyaya hükmedecek bir hükümet kurmak istiyor bunun için ülkeleri küçük parçalara ayırmak ve kaynaklarını ele geçirmek istiyor '' dedi.

Eyleme destek veren milletvekili ve Venezuela Komünist Partisi yöneticisi olan Yul Jabour “Emperyalizm, doğal kaynaklarının yağmasına devam edebilmek için müdahale etmek istiyor. Kardeş Suriye halkı bugün devrimimizi yok etmeye çalışan, Hugo Chavez'e darbe yapan, Gazze'de masum halkı katleden aynı düşmana karşı direniyor. Bu aynı düşman bugün Suriye'de yeni bir taktik deniyor. Biz eminiz ki Suriye halkı da tıpkı bizim emperyalizmi Venezuela'da alt ettiğimiz gibi onları alt edeceklerdi” dedi.

Venezuela hükümeti Suriye'ye yapılacak olan olası müdahaleye karşı çıkarken geçtiğimiz hafta Capriles, Suriye'nin cezalandırılması için uluslararası topluma ve İsrail başbakanı Benjamin Netenyahu'ya askeri bir girişimde bulunması için çağrıda bulunmuştu.