Lara Eyaleti Valisi PSUV’den istifa etti

Chávez düşmanlarının bir dahaki seçimlerde muhalefetin adayı olarak görmek istedikleri vali, Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi’nden istifa etti.

Geçen ay bazı televizyon kanallarının yayınını askıya alan kararların ardından yapılan gösteriler karşısında başarısız olduğu için bir süredir Chávez tarafından eleştirilen Lara Eyalet Valisi Henry Falcón PSUV’den istifa etti.

İstifasının nedenlerini bir açık mektupla duyuran Falcón partiyi bürokratiklik, tartışma yoksunluğu, hizipçilik, kayırmacılık ve sadakat kavramını kötü anlamakla eleştirdi. Venezuela Analysis’in verdiği bilgiye göre, Falcón, Twitter’dan yaptığı açıklamada prensiplerinden ya da devrimci süreçten değil PSUV’den istifa ettiğini bildirerek, “bağlılığının Lara eyaletine” olduğunu ekledi.

Lara Valisi ayrıca sürece PPT (Herkes için Vatan) saflarında daha çok katkıda bulunabileceğini söyledi.

Falcón PSUV üyeleri tarafından, Lara’daki muhalif kesimler ve iş çevreleriyle gizlice anlaşmakla suçlanıyordu. 2008 seçimlerinde de Falcón kendi bölgesel partisini kurarak, PSUV adaylarının karşısına çıkarmıştı.

Aporrea.com sitesinde yayınlanan bir yazısında PSUV üyesi Wolfgang Enrique, Falcón’u Lara eyaletinde PSUV’u kendi “kişisel projesini” uygulamaya yönlendirmeye çalışmakla suçlayarak, Chávez yanlısı ittifakın içinde yer alan PPT’ye katılma kararıyla, çizgiyi geçmediği imajı vermeye çalışsa da bir ayağının zaten öbür tarafta olduğunu söyledi.

Venezuela özel medyasında Falcón’un 2012 seçimlerinde sağcı muhalefetin Chávez karşısındaki adayı olacağı hakkında spekülasyonlar yapılmıştı.

4 Şubat’ta Miami Herald gazetesindeki bir Chávez karşıtı köşe yazısında Falcón’un adı, Venezuela Merkez Üniversitesi Rektörü Cecilia García Arocha ile birlikte, 2012 seçimleri için muhaliflerin olası adayı olarak geçiyordu.

(soL - Dış Haberler)