Küba’da Amerikalı tutuklu hakkındaki tahkikat devam ediyor

Küba Parlamento sözcüsü Ricardo Alarcon bir ay önce tutuklanan Amerikalının soruşturmasının devam ettiğini açıkladı.

Alarcon, tutuklunun durumunun, dünyada bu taşeronların faaliyetlerinin mağduru olan pek çok kişiden çok daha iyi olduğunu belirtti. İsmi gizli tutulan gözaltındaki kişiyi “Amerikan gizli servisiyle sözleşmeleri olan bir şirket tarafından istihdam edilen beyefendi” olarak tanımlayan Alarcon, bu kişilerin savaşın özelleştirilmesi çerçevesinde istihdam edilen ajanlar, işkenceciler ve casuslar olduğunu söyledi.

Gözaltında bulunan kişi, 5 Aralık’ta rejim karşıtlarına cep telefonu, dizüstü bilgisayar ve diğer iletişim gereçleri dağıtması sebebiyle tutuklanmıştı. 12 Aralık’ta, ABD Dışişleri Bakanlığı,

Kalkınma Alternatifleri Şirketinin (DAI) bir çalışanının Küba’da tutuklandığını açıklamıştı. New York Times gazetesinin tanımına göre DAI, dünyanın birçok yerinde ABD hükümetine hizmet sağlayan, her işi yapan türden bir kalkınma şirketi. DAI ise çalışanının Küba’da ne yaptığı konusunda açıklama yapmayı reddediyor.

Havana’daki Amerikan Çıkarları Ofisi’nden bir kaynağın EFE’ye verdiği bilgiye göre, 28 Aralık’ta Amerikalı diplomatların tutukluyla görüşmesine izin verildi.
(soL - Dış Haberler)