"KSM’in kapatılmasını reddediyoruz"

TKP’li öğrenciler, tüm dünyayla eş zamanlı olarak gerçekleştirdikleri dayanışma eyleminde, Çek Komünist Gençliği’ne desteklerini sundular.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Komünist Partili Öğrenciler, Çek Komünist Gençliği (KSM)'nin kapatılmasına karşı, Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu (WFDY)'nun çağrısıyla düzenlenen "Uluslararası KSM ile dayanışma günü" kapsamında 18 Haziran günü İstanbul Maçka'daki Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Çek Komünist Gençliği programında özel mülkiyetin yerine kamu mülkiyetinin geçmesini savunduğu için İçişleri Bakanlığı Tarafından 16 Ekim 2006 tarihinde yasaklanmıştı. İçişleri Bakanlığı'nın kararına rağmen mücadelelerine devam eden Çek'in genç komünistleri, bir yandan mahkeme kanalıyla karara itiraz ederken, diğer yandan ülkelerinde yapılması planlanan ABD Radar Üssü'ne karşı protesto gösterileri örgütlemiş ve bir de üs karşıtı imza kampanyası yapmışlardı. 19 Mart'ta Prag yerel mahkemesinin de yürütmenin iptaline yönelik KSM tarafından açılan davayı reddetmesinin ardından iç hukuk yolları da tükenmiş bulunuyor.

"KSM'in kapatılmasını reddediyoruz" başlığı altında tüm dünyada eş zamanlı olarak ilerici ve komünist gençlik örgütleri tarafından düzenlenen eylemlerin bir parçası olan basın açıklamasında "Çek komünist gençliği kapatılamaz", "Çek Komünist Gençliği Yalnız değildir" "Yaşasın devrim ve sosyalizm" sloganları atılırken, TKP'li öğrenciler adına bir basın açıklaması da okundu. Açıklamada, KSM'in anti-emperyalist ve komünist tavrından taviz vermediği için kapatıldığına dikkat çekilirken "Ülkesini, toprağını, suyunu, havasını, insanını ışıklı ve büyük salonlardaki kokteyllerde emperyalizm asker, emperyalizme üs, emperyalizme işgücü olarak satmaya çalışan Çek yönetimine KSM'i kapatmaya yasalarının yetmeyeceğini, insanların aklından sosyalizmi kazıyamayacaklarını ve KSM'in kapatılmasını reddettiğimizi beyan ediyoruz" ifadesine yer verildi.

TKP'li öğrenciler, KSM'in kapatılmasına karşı bir imza kampanyasına başlayacaklarını duyurdukları basın açıklamasının ardından Çek makamlarını kararı geri almaya çağıran bir mektubu da Çek İçişleri Bakanlığı'na iletilmek üzere bizzat Çek Cumhuriyeti İstanbul konsolosuna elden ilettiler.