‘Kanıtlarımız çok gizli’

İsrail Venezuela ve Bolivya’nın İran’a uranyum sağladığını iddia ederek İran’ı hedef göstermeye devam ediyor.

soL (DIŞ HABERLER) İsrail hükümeti Bolivya ve Venezuela'nın İran'a uranyum sattığını iddia etti. Hükümet iddialarını gizli bir belgeye dayandırırken, Bolivya ve Venezuela İran'a terörizm desteği vermekle suçlandı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın daha önceki istihbaratlarına dayandırılan rapor ayrıca Venezuela'nın İran'ı silahlandırarak ABD'yi alttan alta sarsmayı hedeflediğini iddia etti. Bolivya ve Venezuela'nın İran'la kurmuş olduğu sıcak ilişkilere dikkat çekilen raporda üç ülkenin de ABD dış politikasına ve İsrail'e karşı muhalefet yaptıkları vurgulandı.

İran'ın Latin Amerika'daki aktivitelerine dair hazırlanan 3 sayfalık bu rapor, İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon'un gelecek hafta düzenlenecek olan Amerikan Devletler Örgütü (OAS) ziyaretine yetiştirildi. ABD dış politikası güdümlü bir örgüt olan OAS'ın toplantısında Ayalon bu rapora dayanarak İran destekli Hizbullah'ın Latin Amerika'da hücreler kurduklarını hatta İranlıların Güney Amerika'ya serbest giriş çıkış yapabildiklerini iddia edecek.

Venezuela ve Bolivya'dan İsrail hükümetinin iddiasıyla ilgili hiçbir açıklama yapılmazken İsrail'in İran'a askeri operasyon düzenlenmesi için hedef göstermesi ve bunu çok gizli belgelere dayandırması dikkat çekti.