İsrail saldırılarında 6 Filistinli öldü

İsrail geçen yıl Gazze Şeridi’ne düzenlendiği saldırının yıldönümüne bir gün kala, Gazze ve Batı Şeria'da şiddeti tırmandırıyor. İsrail askerleri dün altı Filistinliyi öldürdü.

İsrail askerleri, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde dün düzenledikleri saldırılarda altı Filistinliyi öldürdü. Batı Şeria'nın Nablus kentinde İsrail askerlerinin El Fetih örgütünün askeri kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı üyelerinin evlerini kuşattığı ve üç Filistinliyi öldürdüğü bildirildi. El Fetih kaynakları, öldürülen örgüt üyelerinin Filistin polis gücünün kısıtlamaları uyarınca silahsız olduklarını belirtti. Nablus'un Vali Yardımcısı Anan el Atira da, üç kişinin İsrail'le Filistin Yönetimi arasında yapılan anlaşmaya bağlı olarak daha önce silahlarını teslim ettiklerini ve İsrail'in "korunanlar listesi"nde bulunduklarını söyledi. El Aksa Tugayları sözcüsü ise, İsrail askerlerinin soğuk kanlılıkla işledikleri bu cinayetin yanıtsız kalmayacağını vurguladı.

Öte yandan İsrail ordusu, Hamas'ın kontrolündeki Gazze'den İsrail topraklarına girmeye çalışan üç Filistinlinin, İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın yardımcılarından Nebil ebu Rudeyna, İsrail askerlerinin altı Filistinliyi öldürmesini kınayarak, İsrail'i şiddeti tırmandırmakla suçladı.
(soL - Dış Haberler)