General Sisi uyardı: 'Şiddete başvuranlara...'

Mısır’da güvenlik güçlerinin oturma eylemi yapan Mursi taraftarlarına geçtiğimiz günlerdeki kanlı müdahalesinden sonra ilk defa açıklama yapan General Sisi ayrıca “şiddete başvuranlara müsamaha gösterilmeyeceği” uyarısını dile getirdi.

Sisi, "Siyasi çekişmenin ülkeyi karanlık bir tünele sokacağı, karşılıklı ölümlere yol açacağı ve dini temeller üzerinde bir anlaşmazlığa dönüşeceği noktasında uyarılarda bulunmuştuk" ifadelerini kullanırken, "Geçmiş yönetim yanlıları, milli duruşlarını sorgulamalıdır. Ülkenin yıkılması, insanların hayatını kaybetmesi ve halkın güvenlik endişesi taşıması karşısında sessiz kalmayacağız" dedi.

Camiler açık kalmayacak
ANKA'nın haberine göre Mısır hükümeti, ülkenin büyük camilerinin İslamcı muhalifler için sığınağa dönüşmesini engellemek amacıyla her bir namazın ardından kapatılması talimatını verdi.

Rusya’nın Sesi’nde yer alan haberde, “Al-Masry Al-Yaum internet portalı, Din ve Vakıflar Bakanlığı’na dayandırdığı haberinde, ‘Bakanlığın sözcüsü, ana camilerinin kapatılması talimatının olmadığını anlattı. Ancak insanların toplanmasını ve silah birikimini engellemek için her bir namazın ardından bu camilerin kapatılması talimatı var’ sözlerine yer verdi” denildi.