Bloomberg: Erdoğan Türkiye’ye zarar veriyor

ABD’li Bloomberg Haber Ajansı’nda Marc Champion, ‘‘Türkiye'deki dekolte baskısı üniversitelere yayıldı’’ başlıklık yazısında, ‘‘10 yıllık iktidarının ardından Erdoğan, şüphesiz Türkiye'ye fayda sağlamaktan çok zarar veriyor’’ dedi.

(soL - Dış Haberler) ABD’li Bloomberg Haber Ajansı’nda Marc Champion, ‘‘Türkiye'deki dekolte baskısı üniversitelere yayıldı’’ başlıklık yazısında, ‘‘10 yıllık iktidarının ardından Erdoğan, şüphesiz Türkiye'ye fayda sağlamaktan çok zarar veriyor’’ dedi.

‘‘Yıllar boyunca paranoyak laiklere nazik bir dille Erdoğan'ın zaten uzun süredir iktidarda olduğunu ve açıkça ifade ettiği muhafazakar ajandasının aksine gerçekten gizli İslamcı bir büyük planı varsa bunu saklamak konusunda çok iyi bir iş becerdiğini söylüyordum’’ diyen Champion laiklerin haklı çıktığını söyledi.

Türkiye'de işlerin değiştiğini söyleyen Champion, Başbakan Erdoğan’ın önümüzdeki yıl yapılacak ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunu artırmak için en iyi yol olarak seçmeni kutuplaştırmayı seçtiğini ifade etti. Champion, ‘‘Erdoğan Türkleri iki seçenek arasında seçim yapmaya zorluyor: Ya Erdoğan’lasınız ya da ona karşısınız. Eğer ona karşıysanız yaşlı, tahta kafalı, ordu destekli laik sistemin ve onun yozlaşmış evlatlarının yanındasınız’’ dedi. Champion, Erdoğan’ın, ‘‘otokratik politikaları Gezi Parkı protestolarına neden olunca daha da tavizsiz ve agresif bir insana dönüştüğünü’’ yazdı.

Erdoğan’ın laik öğrencileri ve dekolte giyen kadınları düşman olarak gördüğünü söyleyen Champion, ‘‘Şimdi umutlar Erdoğan’ın devletin iktidarını aşırı kişiselleştirip sosyal çatışmayı artırması ve böylece daha ılımlı parti liderlerinin, özellikle de AKP’nin diğer iki kurucusu Gül ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Erdoğan’dan kopması yönünde’’ dedi.

‘‘Ben hala Erdoğan’ın Türkiye’yi İran’a ya da bir Körfez ülkesine dönüştürdüğünü düşünen laik Türklere katılmıyorum’’ diyen Champion, Erdoğan’ın, Türkiye’yi yeni bir yere taşıma ya da 100 yıllık tarihi silme kapasitesine sahip olmadığını söyledi.