Salih Müslim'den önemli Türkiye iddiası

Doğan Haber Ajansı'na konuşan PYD lideri Salih Müslim, bu sabah IŞİD'in Kobani'ye saldırı düzenlemesi hakkında, "Her şey gösteriyor ki Türkiye´den sızmalar olmuş" ifadesini kullandı. İddianın Türkiye tarafından yalanlandığının hatırlatılması üzerine Müslim "Türkiye her şeyi yalanlıyor, ama kendisi yalan söylüyor. Bölgedeki kendi kaynaklarımız, Türkiye’den geçildiğini…

İtalya'da bulunan Demokratik Birlik Partisi (PYD) lideri Salih Müslim, IŞİD militanlarının Kobani'ye saldırmasına ilişkin DHA'ya açıklamalarda bulundu. Müslim, IŞİD'in sabaha karşı Kobani'ye yaptığı bombalı intihar saldırılarına ilişkin, "60 kadar kişi, Özgür Suriye Ordusu'nun giysilerini giyerek buraya sızmış. Şehrin 2-3 ayrı yerine yerleşmişler. Sivilleri hedef almışlar. Çatışmalar halen devam ediyor. Şimdi bir yere sıkıştırılmışlar. Onlardan şimdiye kadar 15 kişi öldürülmüş. Bu sayı daha da artmış olabilir. Bazıları sağ yakalanmış, bazıları ise Türkiye tarafına kaçmışlar" yönündeki bilgileri paylaştı. 

Müslim, çatışmalar sırasında Kobanili 12 sivilin öldüğünü ve çok sayıda yaralının olduğunu, bu kentin 30 kilometre yakınındaki bir köyde ise 23 kişinin daha IŞİD militanlarınca öldürüldüğünü, bunlar arasında çocukların da bulunduğunu aktararak, "Her şey gösteriyor ki Türkiye'den sızmalar olmuş" dedi.