İddia: ‘TSK yanlışlıkla ABD Özel Kuvvetleri'ni vurdu’

Newsweek dergisi Türkiye’nin Kobani’de ABD Özel Kuvvetleri’ne ait birliği yanlışlıkla vurduğunu ileri sürdü. Milli Savunma Bakanlığı 'Kesinlikle ABD ve Koalisyon askerinin vurulması söz konusu değildir' açıklaması yaptı.

soL - Dış Haberler

Newsweek dergisi Türkiye’nin Kobani’de Meştenur Tepesi’nde ABD Özel Kuvvetleri’ne ait bir askeri birliği yanlışlıkla vurduğunu yazdı.

Dergi bir Iraklı Kürt istihbarat yetkilisi ile bir üst düzey Pentagon yetkilisine dayandırdığı haberinde, Türkiye’nin “Barış Pınarı Harekatı” sırasında ABD askerlerinin bulunduğu Meştenur Tepesi’ne topçu ateşi açtığını kaydetti.

Habere göre Pentagon yetkilisi Türk kuvvetlerinin ABD askerlerinin pozisyonlarını “biliyor olması gerektiğini” söyledi ve tepedeki ABD askerlerinin sayısının 15 ila 100 olduğunu ifade etti.

CNN'in Pentagon muhabiri ise, top mermisinin ABD özel kuvvetleri üssüne yakın bir noktaya düştüğünü söyleyerek, henüz yaralı bilgisinin gelmediğini belirtti.

Reuters'a konuşan bir ABD'li yetkili de Suriye'nin kuzeyinde Kobani'de bir ABD üssü yakınlarında bir patlama olduğunu, ilk bilgilere göre ABD personeli arasında yaralanan olmadığını söyledi.

Pentagon'dan ise henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

MSB: ABD VE KOALİSYON ASKERİNİN VURULMASI SÖZKONUSU DEĞİL

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada "ABD tarafından konunun tarafımıza iletilmesi sonucu tedbiren ateşler kesilmiştir. Kesinlikle ABD ve Koalisyon askerinin vurulması söz konusu değildir" dedi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada "ABD gözlem noktasının yaklaşık 1000 metre güney batısındaki tepelerden Suruç’un güneyindeki sınır karakollarımıza Doçka ve havan tacizleri yapılmıştır. Meşru müdafaa kapsamında karşılık verilerek atışların yapıldığı terör mevzileri ateş altına alınmıştır. ABD’nin gözlem noktasına ise herhangi bir atış söz konusu değildir. Atış öncesinde de ABD üssüne yönelik zarar verilmemesi için her türlü tedbir alınmıştır. ABD tarafından konunun tarafımıza iletilmesi sonucu tedbiren ateşler kesilmiştir. Kesinlikle ABD ve Koalisyon askerinin vurulması söz konusu değildir" denildi.