Cinsel saldırıyla suçlanan ünlü yapımcıdan 'rıza' savunması

Cinsel saldırı ile suçlanan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein, tüm girişimlerinin 'rıza dahilinde' olduğunu iddia ediyor.

Dış Haberler

Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein, New Yorker'da yayınlanan haberin ardından, hakkında çıkan onlarca cinsel taciz ve tecavüz suçlamasıyla karşı karşıya.

Dergide yayınlanan haberde, ünlü İtalyan yönetmen Dario Argento'nun aktris kızı Asia Argento da dahil olmak üzere, üç kadının Weinstein'ın tecavüzüne maruz kaldığı iddia edildi. İddialar, Weinstein tarafından şiddetle reddedildi.

Öte yandan New Yorker, Weinstein ile İtalyan model Ambra Battilana Gutierrez arasında 2015 yılında geçen bir konuşmanın kaydını yayınladı. 

Gutierrez, Weinstein hakkında cinsel saldırı suçlamasıyla şikayette bulunmuş, bunun üzerine gizli bir operasyonun parçası olarak kayıt cihazı ile ünlü yapımcının yanına gitmişti. Kayıtta Weinstein'in İtalyan modeli odasına davet ederek; "5 dakika için benimle arkadaşlığını mahvetme" dediği duyuluyor.

Aktris Mira Sorvino ve Rosanna Arquette de New Yorker'a kariyerlerinin Weinstein'ın 'taleplerini' reddetmeleri nedeniyle etkilendiğini belirtti.

Cinsel saldırı iddialarını reddeden Weinstein, tekliflerini reddeden kadınların kariyerlerini hedef aldığı iddialarını da yalanladı. Weinstein'in sözcüsü, yapımcının tüm ilişkilerinin "rıza dahilinde" olduğunu düşündüğünü söyledi.

New Yorker makalesi, Mia Farrow ve Woody Allen'in oğlu Ronan Farrow tarafından yazılmıştı.

Farrow, Weinstein'ın 1990'lar ve 2015 yılları arasında cinsel taciz ya da saldırısına maruz kalan, toplamda 13 kadından bahsettiğini bildirdi.