Samsun saldırısını PKK üstlendi

17 Nisan gecesi Samsun'un Ladik ilçesinde devriye gezen polis aracına ateş açılması sonucu polis memurları Hüseyin Koç ve Malik Saykal hayatlarını kaybetmişti. Saldırı ile ilgili bir açıklama yapan HPG, "bir gerilla biriminin kendi inisiyatifini kullanarak eylemi gerçekleştirdiğini" duyurdu.

Samsun'un Ladik ilçesinde gerçekleştirilen ve 2 polisin öldürüldüğü saldırıyı PKK'ye bağlı Halk Savunma Güçleri (HPG) üstlendi. HPG tarafından yapılan açıklamada, Samsun'un Ladik ilçesinde "Kürdistan'ın tüm alanlarında gerillalarımıza yönelik imha operasyonları ve bu operasyonlarda şahadete ulaşan yoldaşlarımızın anısına misilleme eylemi gerçekleştirilmiştir" dendi.

Ahmet Türk de kınamıştı
Ahmet Türk'e yumruklu saldırıdan sonra, 2 polisin öldürülmesi ile tüm gözler Samsun'a çevrilmişti. Zaman Gazetesi'ne konuşan Ahmet Türk, olayla ilgili olarak "üzerinde ciddiyetle durulması ve derhal açığa çıkarılması gereken bir durumla karşı karşıyayız. Bu olay neyin nesidir, kim tarafından organize edilmiş ve uygulanmıştır mutlaka açığa çıkarılmalıdır" diye konuşmuş ve "Bu tür olayları her zaman kınadık ve kınıyoruz. Bizim mücadelemizin amacı, insanların yaşamını yitirmeyeceği bir süreci sağlayabilmektir. Acılarla, ölümlerle hiçbir sorunun çözülmeyeceğine yürekten inanıyoruz" demişti. Türk, iki polis memurunun ölümü ile sonuçlanan olayın daha önce benzerleri yaşanan bir 'provokasyon' olduğunu kaydederek, "Sanırım birkaç gün içinde olayın iç yüzü netleşir. Ancak failleri kim olursa olsun kınıyoruz" açıklamasını yapmıştı.

"Ladik'te misilleme eylemi gerçekleştirildi"
Akşam saatlerinde HPG tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Son dönemde halkımıza yönelik gerçekleştirilen saldırılar, Gabar, Cudi, Dersim ve Medya Savunma Alanları başta olmak üzere Kürdistan’ın tüm alanlarında gerillalarımıza yönelik imha operasyonlarının yapılması ve bu operasyonlarda şahadete ulaşan yoldaşlarımızın anısına Karadeniz güçlerimize bağlı bir birimimiz kendi inisiyatifiyle 17 Nisan tarihinde gece 22:00 sıralarında Samsun’un Ladik ilçesine bağlı Samsun Caddesi’nde bir misilleme eylemi gerçekleştirmiştir. Yapılan eylem sonucunda 2 polis öldürülmüştür."

(soL-Haber Merkezi)