Perinçek'e çapraz sorgu

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ergenekon mahkemesinde Levent Temiz, Veli Küçük ve Kemal Alemdaroğlu'yla ilgili açıklamalarıyla ilgi çekti.

soL (HABER MERKEZİ) Silivri Cezaevi'nde görülmekte olan Ergenekon Davası'nda tutuklu sanıklardan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in dört gün süren savunmasının ardından dün çapraz sorgusuna başlandı. Daha önce kendisine sorulacak tüm soruları itiraz etmeden cevaplayacağını beyan etmiş olan Perinçek, dünkü duruşmada savcıların sorularına cevap verdi.

Perinçek'e suikast iddiası

Perinçek sorgusu sırasında İbrahim Şahin'i kendisine yönelik bir suikast planlanması dolayısıyla tanıdığını ileri sürdü. 1998 yılında Fethiye'de bir otelde toplantı yapıldığı ve İbrahim Şahin'in de bulunduğu bu toplantıda kendisinin öldürülmesinin planlandığı yönünde bir duyum aldıklarını anlatan Perinçek, bu bilgiyi yayınlamaları üzerine Şahin'in kendisini parti il merkezinde ziyaret ettiğini ve "Sizi öldürecek adam biz değiliz. Duyumlar yanlış gelmiş, Sizi öldürecek adam MHP İzmir İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu'dur" dediğini söyledi. Perinçek mahkemeye intikal eden belgenin de bu görüşme sırasında İbrahim Şahin'in söylediklerini yazarak kendisine verdiği ve kendisinin de sakladığı belge olduğunu söyledi.

Perinçek, ayrıca 2 minibüs dolusu ülkücü gencin silahlı olarak parti binası önüne geldiğini ancak o sırada ''Doğu Perinçek hapse atıldı. Gerek kalmadı'' diye bir haber gelmesi üzerine suikasttan vazgeçildiğini öğrendiklerini de ileri sürdü.

"Levent Temiz, çok değer verdiğim bir gençtir"

Perinçek Veli Küçük ve Levent Temiz gibi isimlerle olan ilişkisine dair soruları da yanıtladı.

Ergenekon Davası'nın bir diğer tutuklu sanığı Veli Küçük'le örgütsel bir bağlantıları olmadığını söyleyen Perinçek, Küçük'ü parti programına ilişkin yapılan çalıştaya konuşmacı olarak düşündüklerini ancak bunun gerçekleşmediğini anlattı. Perinçek Küçük'le ilgili "İyi dost olmayı da isterdim. Öyle olsaydım birileri gibi bunu söylemekten de çekinmezdim" ifadelerini kullandı.

Perinçek, Ergenekon soruşturması kapsamında sorgulanan İstanbul Ülkü Ocakları eski Başkanı Levent Temiz hakkında da "Levent Temiz, çok değer verdiğim bir gençtir" diye konuştu. "1970'li yıllardan beri sağ, sol ve İslamcı fikirden gençlerin Türk Bayrağı altında toplanarak fikir tartışmaları yapmalarını savunduklarını" söyleyen Perinçek "Eğer bu gençleri birleştiriyorsa Ergenekon iyi bir örgüttür" dedi.

İP'den bir suikast iddiası daha

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel dün bir açıklama yaparak "Gladyo'nun, İşçi Partisi yöneticilerinden Şule Perinçek ve bazı aydınlara suikast yapmayı planladığı"nı, bazı öğretim üyeleri, doçentler ve eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın suikast listesinde bulunduğunu ileri sürdü.

Önsel, Şule Perinçek ve bazı aydınların bir haftadır telefon ve posta yoluyla tehditler aldığını öne sürdü. Önsel, Şule Perinçek'in güvenliğinin sağlanması için İstanbul Valiliği'ne başvuruda bulunduklarını ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.