Peki bir işçi CHP’ye niye oy versin?

AKP hükümetinin ekonomiyi sıcak paraya teslim etmekle suçlayan Kılıçdaroğlu, “Biz CHP olarak sanayiciye teslim edeceğiz” dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından düzenlenen "İzmir ve Bölge Sanayinin Paylaşım Toplantısı"na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanayicilerin karşısında tüm açıksözlülüğüyle konuştu: Ekonomiyi sanayicilere teslime edeceğiz.

Kılıçdaroğlu, bir sanayicinin kendisine yönelttiği "Türkiye’nin ithal malların lojistik merkezi olduğu" yönündeki soru üzerine, yürürlükteki kur politikasının sanayicinin önündeki en büyük engellerden biri olduğunu, Merkez Bankasının fiyat istikrarı adına üretim ve istihdamı göz ardı ettiğini, halbuki asıl işlevinin üretim ve istikrarı gözeterek fiyat istikrarını sağlamak olduğunu söyledi.

Kurun olması gereken noktaya çekilmesi halinde, sanayicinin önündeki engelin kaldırılmış olacağını, Brezilya’nın bu konuda iyi bir örnek olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "AKP hükümeti ekonomiyi sıcak paraya teslim etti. Biz CHP olarak sanayiciye teslim edeceğiz" diye konuştu.

(soL - Haber Merkezi)